Engelden kaçan araba sorunu

Kodu göremiyorum, sadece bağlantı şematiği var. Setup kısmında serial port'u kullanıyorsanız, port'u bekliyor olabilir mi?

Normalde bilgisayar ile denemelerde değişik aşamalarda serial port üzerinden yazdırılarak kontrol edilebilir. Sizin kodunuzda setup'ın başlangıcında tanımlayacağınız bir pin'e bağlayacağınız bir led'i yakarak kodun koşturulup/run koşturulmadığını, hangi aşamaya kadar geldiğini görebilirsiniz. Hiç yanmıyorsa bir şekilde modül başlatılamıyordur. Bu arada benim uno'da olduğu gibi harici besleme katı sorunlu olabilir.

Bu arada şematiğinizden şimdi fark ettim, artı beslemeyi Vin'den verin! 5v pin'inden 5v çıkış alabilirsiniz.

Normalde bilgisayar ile denemelerde değişik aşamalarda serial port üzerinden yazdırılarak kontrol edilebilir. Sizin kodunuzda setup'ın başlangıcında tanımlayacağınız bir pin'e bağlayacağınız bir led'i yakarak kodun koşturulup/run koşturulmadığını, hangi aşamaya kadar geldiğini görebilirsiniz. Hiç yanmıyorsa bir şekilde modül başlatılamıyordur. Bu arada benim uno'da olduğu gibi harici besleme katı sorunlu olabilir.

Bu arada şematiğinizden şimdi fark ettim, artı beslemeyi Vin'den verin! 5v pin'inden 5v çıkış alabilirsiniz.
hem uno yu hem de motor sürücüsünü değiştirmiştim zaten. iki farklı donanımla da aynı sorunu verdi. tamam inşaAllah akşam bir de öyle bakayım. teşekkür ederim. zahmet oldu.

vin den derken bluetooth modüle ve uno ya 5v değil vin soketine mi bağlamam lazım ikisini de mi? açıklayabilir misiniz size zahmet

5v pin'i fazla akım çekmeyen led gibi diğer modülleri beslemek için kullanılabilir fakat usb ve harici güçten beslemiyorsanız Vin'den beslemelisiniz. 2 adet 18650 pilinizi seri bağlı olarak harici besleme girişinden de besleyebilirsiniz. Orada 7-12 volt aralığında beslenebileceği yazılır ama ben 9 volt'u geçmeyin derim. Ayrıca 5 volt gibi daha düşük gerilim ile beslerseniz ya çalışmayacak ya da sorunlu çalışacaktır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,773
Kullanıcılar
452,532
Son üye
Antimodes

Yeni konular

Geri