Entegre saglamlık testi nasıl yapılır?

çıraközgür

Usta Üye
Arkadaşlar kontrol panelindeki mebran tuş takımından 4 tanesi çalışmıyor, tuş takımı ara kablolar sağlam, görseldeki yeşil ile işaretli sarı elemanlara kadar sinyal geliyor, kanallarda sağlam, ondan sonrası karışık.
Yeşil ile işaretlediğim entegrelerden şüpheleniyorum. Entegre sağlamlık testi nasıl yapılır?

entegre.webp

Bu entegrenin 9 nolu pini 0V , 10 nolu pini +V
Voltaj ve 19-18 pinlerine (çıkış), osiloskop ile bakın.

TDG2381P.webp
Önemli: Entegre "invert" tipinde olduğundan Griş"1" iken Çıkış "0"

Membran tuş takımlarında kullanım yoğunluğuna bağlı olarak tuşlar zamanla cortlayabiliyor. Ya da korozyon yüzünden. Ben çılgın bir uygulama ile bunların bağlantı uçlarını tespit ile zil teli bağlayıp fişine ayar falan yapıyordum dozaj pompalarında.

Membran tuş takımlarında kullanım yoğunluğuna bağlı olarak tuşlar zamanla cortlayabiliyor. Ya da korozyon yüzünden. Ben çılgın bir uygulama ile bunların bağlantı uçlarını tespit ile zil teli bağlayıp fişine ayar falan yapıyordum dozaj pompalarında.

tuş takımı sağlam, önce tek tek ölçtüm sonra her ihtimale karşın elimde aynı marka farklı model makineler ile değiştirdim, haberleşme ara kablolarıda sağlam, CPU kontrol ünitesinide değiştirdim cpu ünitesi model farkından program uyuşmadı ama tuş takımları çalıştı.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri