Enterkonnekte sistemimiz mi çöktü?

kendi enerjimizi kendimiz üretmedikçe millileşmedikçe tam bağımsız olamayız
 
baksana burada bile nükleer enerjiye zormak için mi diye yazılmış.nükleer enerji bizim için şart!doğru kullanıldığında çevreye en az zarar veren ve çok büyük güç elde edilebilen tek yöntemdir nükleer enerji...
 
Sabah konuyu açtığımdan beri ilk defa internete bağlanabiliyorum, elektriklerden sonra telefon şebekelerinde de sorunlar yaşadık, interneti geçtim arama bile yapamıyorduk. Hala net bir açıklama yapılmış değil sanırım, haberlerde birşey göremedim. Anladığım kadarıyla artık arzımız talebimizi karşılayamıyor, bir an önce nükleer güç santrallerimiz devreye alınsa da enerji sorunumuzu biraz çözsek keşke.
 
bence vatandaşı canından bezdirip jenaratör almaya zorlamaktır.
çünkü en kolay para kazanma yoludur. kendin elektriğini üretir kulanırsin sayaç yazar gider elektrik faturasını da ödersin çünkü ne kadar çok elektrik kesilirse o kadar çok kazanır elektrik işletmesi.
jenerator alacaksam kiyarim 50 milyara kocaman sessiz bir sey alirim. onlar 1 litre ile 24 saat elektrik uretiyor. bir daha da nah para alirlar:)

o degil de sabah 3-4 defa kesinti oldu burda. ben de bu dvd niye ayni sarkiyi bastan alip alip cevriyiro diyoruhm-:) :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bu üretim santrallerinin birisi devre dışı kaldığı takdirde bütün türkiyede elektrik kesintisi mi oluyor nasıl bir sistem söz konusu burada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. .
 
Bundan yıllar önce birçok ülke nükleer santrali kurarak faydasını gördü kullandı.Şuan özellikle Almanya'da nükleer santraller kapatılıp solar panel kurulmaya başlandı tüm evlerin çatılarına.Biz hala nükleer santral kurmaya çalışıyoruz.Millet yenilenebilir enerji kullanıyor.Japonya okyanusdaki dalgalardan elektrik üretiyor.Biz hala nükleer santral , ah ah ah.
 
savaşta enerjımı kullandıracak düşman Kıbrıs savaşinda gece karanlıktaydıkkı
 
Avrupa ülkelerinini son 20 yılda nükleer santral yapmadık diyerek övünüp! mevcut santrallerinin güçlerini %20-25 arttırdığını biliyor muydunuz ? Üniversite de bu konu ile münazara yapıp karşıma onlarca kişiyi almışlığım var. Nükleer santral yapılmalı mı? evet yapılmalı. Önce enerjiyi ucuza mal edip sonra alternatif enerji kaynaklarını ucuza mal etmeyi başarmalıyız. Enerjimizin devamlılığını sağlayabilmeliyiz, yenilenebilir kaynaklar ile bunu yapmamız mümkün değil şu anda. Yenilenebilir enerji kaynaklarının da doğaya zararı var, hatta kapladığı alan/ürettiği enerji bakımında kıyaslandığında bir sürü eksileri var, fiyat performans oranları da çok düşük, çok verip az alıyoruz. Bu yüzden şimdilik! mantıklı gelmiyor bana.
 
Nükleer santral konusu desteklemek yada desteklememek kişinin bakış açısına göre değişir.

karşı değilim ancak tek sorun doğal afet gibi yıkıcı bir afet sonucunda yada işletim v.s. hatasında sonuçları çok kötü olan bir teknolojidir. Her ne kadar emniyet önlemleri alınmış olsa da tarihte bunun bir çok örnekleri mevcuttur.

Ayrıca şunu da bilgilendirmek istiyorum.

Bu teknolojiyi bilmeyenler için elimden geldiğince kısa öz açıklamak istiyorum. Nükleer satrallerde diğer termik santraller gibi yakıt yakarak ısı üretir ve bununla yine buhar basıncı elde edip türbin döndürür. Daha çevreci olma konusu atık karbon salımı olmadığı için daha çevreci ancak bu teknolojide dünyamızı ısıtmaktadır. Sera etkisi olayını arttırıcı etkisi vardır.

Bir ikinci konu ve yanlış bilinen durum bir nükleer santral kurulduğunda Türkiye'nin enerji ihtiyacı sorunu çözülmüyor. Akkuyuda kurulan nükleer santral enerji ihtiyacımızın yaklaşık % 5 - 6 sını karşılıyor. Yani öyle aman aman bir kazanç sağlayıp tüm enerji ihtiyacımızı karşılamıyor.

Sadece bazı noktalara değinmek istedim.

@tex soruna gelince tek bir santral devre dışı kaldığında tüm enerji normal şartlarda gitmiyor. Diğer santraller sistemi beslemeye devam ediyor. Şöyle düşünün tüm üretilen enerji ortada bir bilezik gibi bir halkada toplanıyor ve tüm ülkeye bu halkadan dağıtılıyor. İşte bu sisteme enterkonnektif sistem deniliyor. Bir santral sistemden çıktığında bu halkaya giren diğer santraller şebekeyi beslemeye devam ediyor.

Burada hassas konu tüm santrallerin senkron olarak çalışması her santral frekans ve voltajları birbirine eşitlemeye çalışır. Fark bulunmaz. Tüm santraller kendi aralarında iletişim halindedirler.

Selamlar..
 
Nükleer enerjiye bende karşı değilim fakat bunun çok önceleri yapılıp şuan aktif hale gelmesi gerekiyordu.Gücünü arttırabilirsin zaten önceden kurmuşsun sistemi niye arttırmayasınki.Buradaki vurgum benim herkesin çok önceleri kurduğu sistemi(şuan hiç bir ülke nükleer santral kurmuyor) Türkiye'yi gaza getirerek yabancılar gelip kuruyorlar.Neymiş bizim çalışanlarımızda işi öğreneceklermiş , eee işi öğrendi hangi ülkeye gidip bu sistemi kuracaklar? Japonya'da bile nükleer santral felaketi yaşandı.Ki tsunamiye karşı o kadar duvar vs. önlem almışken.Sizce Türkiye'de bu felaket yaşanmaz mı ? Daha maden ocaklarının göçmesinin önüne geçemiyorlar , yaşam odası koymuyorlar.Bina inşa ederken malzemeden çalalım diye uğraşıyorlar.Ben bu yüzden nükleer santral felaketi yaşanır diye korkuyorum.Çünkü ufak tefek sorunlara bile çare bulunmaz iken bir o kadar hassas bir iş gerektirecek nükleer santrali kurup ondan faydalanacağız.Artık o mu bizden faydalanacak yoksa biz mi ondan orası Allah'a kalmış.

Yer kaplıyor dediğiniz yenilenebilir sistemin çevreye ne zararı olacak ? Ormanlar kesilip bina yapılıyor iken yenilenebilir enerjinin çevreye verdiği zararı mı tartışacağız burada.Türkiye'de herkesin çatısı var.Hiç yer bile kaplamaz merak etmeyin.Ben İzmir'de yaşıyorum , 8 ay güneşli İzmir.Neden bize sunulan bedava bir enerjiyi kullanmayalım.Maliyet pahalı diyorsunuz.E kardeşim herkes sizin gibi soğuk bakarsa olaya pahalı olur tabi.Gaziantep'de solar panel üreten fabrika var.Talep artarsa o fabrikalardan daha da artacak.Yurt dışından ithal etmeyeceğiz.Alman firmaları gelip buraya fabrika kuracak.Yeni bir iş sektörü oluşacak.Bunla ilgili ekipler kurulucak.Kaldı ki bunları saymasam bile kullandığınız enerjiye göre değişir ama ortalama 5 yıl diyelim hadi 10 olsun sizin hatrınıza amorti eden bir sistemin neresi kötü ?
Solar panel sistemini süt ürünleri fabrikasına kurduk geçen yıl.Fabrika solar panelin bir günde ürettiği enerjiyi kullanıyor , o gün kullanmadığı elektriği şebekeye veriyor ve elektrik firmasından belli bir ücret alıyor.Hala maliyet maliyet maliyet!
 

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Mesajlar
935,946
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri
Üst