Entes rölede kademe güçleri

fizup

Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
56
Puanları
1
Arkadaşlar Entes tek fazlı ve 3 fazlı rölede kademe güçleri enküçük kademenin katları şeklindemi olmalı yani 2.5-5-10 veya 2,5-5-7,5 gibi yada kademe güçlerini istediğimiz şekilde seçebilirmiyiz (röle 10.programda).
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Birinci kademe 3 fazlı olmak şartıyla istediğiniz gibi (karışık) bağlayabilirsiniz.
 
akım trafosu oranına göre belirli bir değerin altında bağlayacağınız kondansatörü röle tanımayabilir. Kullanacağınız rölenin asgari algılama akımını kontrol edin. (Enteste bu değer 50mA'di. Son durumu nedir bilmiyorum).
 
ilk kademeniz en büyük güçlü kondansatör olmalıdır. Gerisini karışık bağlayabilirsiniz.

Genç arkadaş'ın belirttiği gibi akım trafosunun değerine göre minimum düzeydeki algılama akımını ve kondansatör seçimini de dikkate almalısınız.

Sistemi doğru kurmanız durumunda problem yaşayacağınıza ihtimal vermiyorum.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.Sanırım RG3-12C/CS kullanma klavuzunu iyi okumadım.Tek fazlı RG-T rölede 6.4.1 Kondansatör dizilişi örneklerinde şöyle bir ibare vardı"Ayrıca genel olarak kademe kondansatör güçleri ilk kademe kondansatör gücünün tam katları olmalıdır"buna göre RG-T rölede 5.programda da buna dikkat etmemiz gerekiyordu.RG3-12C/CS de ise 10.programda kademe güçlerini istediğimiz gibi gibi seçebiliriz yani en yüksek kadememiz 10kVAR.ise devreye giren yük durumumuza göre 1.kademeden başlayarak şöyle bir sıralama yapabiliriz 10-1,5-2-2,5-3-5...akım trafosu oranına göre minimum algılama akımını göz önünde bulundurarak ve ilk kademeye trifaze bağlayarak doğru mu anlamışım arkadaşlar.
 
İlk kademe trifaze olmak zorunda, (En büyük güçte olan olursa iyi olur). Geriye kalanların nasıl sıralandığının bir önemi yok....
Kullanabilieceğin en küçük kademenin hesabı;
Akım trafosu oranı Örn. 600/5 olsun.
600/5 = 120
120 * 0,02 = 2,4 kVAr kullanılabilecek en küçük kondansatör gücüdür. Bunun altını röle tanımaz.
Burada 0,02 min. CK değeridir.
 
Çok teşekkür derim arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,234
Kullanıcılar
451,003
Son üye
arifyener1

Yeni konular

Geri
Üst