entes rg3 12c

ne tür bilgiler istediğinizi yazarmısınız.
 
% işareti rölenin 8 ve/veya 9 numaralı alarmı verdiğini gösterir. Ama hangi alarmı verdiği bilmek için alarm kodunu ekrandan görmek gerekir. Bunun içinde, röle ekranında üç fazın cosfi'si görünürken, yukarı ok tuşuna basılır. Ekranda alarm kdou görünür. Eğer birden fazla alarm vermişse röle, bunu görmek için de, ekranda alarm kodunu gördüğümüzde, set tuşuna basarız. Tuşa her bastığımızda verilen alarm kodleri ekrana gelir. Bu kodlara göre de gerekli müdahale edilir.
% alarmı, ayarlanan değerlerle, enerji sayacındaki biriken değerlerin uyuşmadığını gösterir.
Röleye ait alarm kodları aşağıdadır. Daha detaylı görünüm için röle kılavuzuna başvurunuz (Forumda da mevcut bu kılavuz.)

Röle üzerinden VAr menüsüne gelip, anlık olarak akan reaktif güçleri görebilirsiniz. Eğer değerlerin yanında yanıp sönene nokta varsa, o fazdan kapasitif güç akmakta demektir bu. Zaten cosfi ekranında iken de, o fazın cos fi'sinin önünde eksi işareti olur. Buradan da sağlamasını yaparsınız.
Devrede kondansatör yoksa eğer, bu durumda, sistemde kapasitif özelikli yük var demektir.

rg312c-alarm.png
 
sn genc arkadaş sistemdeki büytün yükleri devre dışı b bıraktığımda ve sabiti de kapattığımda hala eksi işret var daha önce hiç başıma gelmemişti her şeyi deniyorum ama gene sorunu çözemedim.

makel marka sayaç var ve 3 rakamı yanıp sönüyor acaba ters bağlantımı vardır ve bu etkilermi .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sn volky,
genç arkadaş'ın belirttiği gibi sisteminizde kapasitif etkisi olan etmenler var.Ups,Elektronik balast,kablo metraşları v.s ... sayaç bağlantısı ile rölenin kapasitif göstermesi arasında bir bağlantı olmayacağını düşünüyorum.Sistemdeki yük karakteristiğini iyi analiz etmeniz gerekiyor.selametle
 
burası bir şantiye ve burada kapasitif etki yapacak bir yük yok.
 
Peki sayaçtaki endekslere göre ind/aktif ve kap./aktif oranlarının durumu nedir? Röle üzerinden anlık reaktif güçlere baktınız mı o anda?
 
% 42 ind , % 110 cap bunlar aylık oranlar. kapasitif çok fazla ve sayacı kontrol ettim ve 3 . fazın akımı ters yönde bakalım bağlantı düzeilince sonuc düzelecekmi. sizin bir fikriniz varmı.
 
ne tür bilgiler istediğinizi yazarmısınız.

aboneliginiz kaç kw ? sürekli çektiginiz akım nedir ? ne tür bir işletme cihazlrınızın özellikleri neler ? çalışma saatleri nedr ? kompanzsyonunuz sisteminiz ne tür, kondansatörleriniz dizilimi nasıl ? günlük sayaç takibinizi yazarsanız sizi daha iyi anlarız
 
arkadaşlar merhaba ,
forumdan konuları okudum
bende ilk defa kendim bir kompanzasyon panosu yaptım RG3 12C röle kullandım
15-10-5-2,5-1,7-1,7-1,7-0,5-0,5-0,5 olmak üzere on kademeli bir dizilim kurdum
bu tesis küçük bir akaryakıt istasyonu 75/5 akım trafosu kullandım
dün panoyu yerleştirdim akım trafosu oranını 15 olarak girdim auto setup menüsünden kondansatör dizilimini cihaza otomatik olarak tanıttım sonra kayıtları izledim aynı kondansatör etiketlerinde olduğu gibi kademeler doğru şekilde algılanıp kayıt edilmiş. akım trafosu oranını da 15 olarak görebiliyorum.
petrol istasyonu nun aydınlatmaları yapılıyordu yük olarak ledli aydınlatmaları kullanarak sistemi otomatikte devreye aldım.
ancak şunu gördüm .
sistem tek faza yüklenmiş olan aydınlatma yükünü görüyor 8inci kademedeki 0,5 kvar lık monofaze kondansatörü devreye alıyor. ancak aydınlatmaları söndürünce sıfır yük te o kademe (8.ci) hala devrede kalıyor.
yani devreden çıkmıyor.

birde üç satırlı digital göstergenin en sağında bir norta hızlı bir şekilde yanıp sönüyo bu durum kvar hanesinde iken iki faz için geçerli L2 L3. (kitapcıkta diyoki bu, o fazda bağlantı hatası olduğunu gösterir k l uçlarını değiştirin diyo ama zaten ters olsa bile cihaz kendisi bunu düzeltmiyomu kaldı ki ben k l leri de değiştirdim ama o yanıp sönen en sağdaki noktayı söndüremedim.

tesisin kurulumu henüz bitmiş değil ancak bu başlangıc doğrusu canımı sıktı.:)
ölçü aletiyle akım trafo uçları ve gerilim uçları aynı fazda olduğunu takip ediyorum, doğru
pensampermetre ile faz akımlarına bakıp cihazın gösterdiği ile karşılaştırıyorum doğru

lakin ilk aldığım sonuç bu,
arkadaşlar ne dersiniz .....
şimdiden teşekkürler...
 
...ancak şunu gördüm .
sistem tek faza yüklenmiş olan aydınlatma yükünü görüyor 8inci kademedeki 0,5 kvar lık monofaze kondansatörü devreye alıyor. ancak aydınlatmaları söndürünce sıfır yük te o kademe (8.ci) hala devrede kalıyor.
yani devreden çıkmıyor.

Daha uygun bir değerde monofaze kondansatör bulamıyorsa röle, bunun için o kademeyi bırakmıyor da olabilir.
Kedeme bırakma süresini de (toff) kontrol ediniz.

birde üç satırlı digital göstergenin en sağında bir norta hızlı bir şekilde yanıp sönüyo bu durum kvar hanesinde iken iki faz için geçerli L2 L3...

kVAr hanesinde iken, ekranda gördüğünüz değerin en sağında küçük bir nokta sürekli yanıp sönmekte ise eğer, o faz(lar)dan kapasitif güç aktığına işarettir bu.

8. kademeyı bırakmadığında kVAr hanesinden bir bakınız. O fazdan ne kadar kapasitif (indüktif) güç akmakta. Bir de aktif güç hanesinden o fazdan akan aktif güce bakınız. Kapasitif gücü, aktif güce bölünüz. O faz için % ne kadar indüktif ( veya kapasitif) yazmakta sayaç bunu öğrenmiş olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,847
Mesajlar
930,726
Kullanıcılar
452,702
Son üye
hsyn35

Yeni konular

Geri
Üst