Eplan 2.3 Kopyala/Yapıştır Sorunu hk.

groove

Üye
Merhabalar,

Benim sorunum eplan'da çalışırken proje içerisinde herhangi bir nesneyi/öğeyi ctrl+c(kopyalayıp) yapıp birbaşka sayfada veya aynı sayfada ctrl+p(yapıştır) yaptığımda bir önceki kopyaladığımı veya çok öncesinden kopyaladığım nesneyi/öğeyi yapıştırmak istemesi

Örnek verecek olursam 45.sayfadan bir öğeyi ctrl+c yapıp 80.sayfaya ctrl+p yaparak yapıştırmak istediğimde 1 saat önce veya alakasız bir öğeyi hafızasında tutup ctrl+p yaptığımda istediğim öğeyi değil ilgisiz veya herhangi bir öğeyi yapıştırıyor.Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun düzeliyor fakat maalesef geçici bir çözüm.Çalışmaya başladıktan birkaç saat sonra aynı durum gerçekleşiyor.

Bu durum yakın zamanda sıklıkla olmaya başladı.Grid ve snap ayarları ile ilgili bir durum değil.Onun çalışma mantığını biliyorum bu durum biraz daha farklı.

Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Kullandığım sürüm 2.3.Neden kaynaklanabiliyor acaba baya bir araştırdım ama mantıklı bir şey bulamadım.Veya çözümü nedir?

iyi çalışmalar.

Merhaba,

Eplan 2.3 kullanmadım hiç, öncelikle onu belirteyim. Çözüm olur mu bilmem ama aşağıdakileri dikkate alarak tekrar deneyiniz.

Eplan 'ın "design mode" diye bir özelliği var,zamanla onu açıyor olabilirsin. Normalde design mode kapalı iken ctrl+c yapınca otomatik yakalama noktası atar, herhangi bir yer seçmene gerek kalmaz. Design modu açtığın zaman ise ctrl+c yapınca sana nereden yakalayacağını sorar, herhangi bir yere basmazsan seçtiğin kısım kopyalanacakların arasına almaz. Hata bu sebepten kaynaklanıyor olabilir.

Çözüm olmadıysa problemini biraz daha açabilirsen yardımcı olmaya çalışalım.

İyi Çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhaba,

Eplan 2.3 kullanmadım hiç, öncelikle onu belirteyim. Çözüm olur mu bilmem ama aşağıdakileri dikkate alarak tekrar deneyiniz.

Eplan 'ın "design mode" diye bir özelliği var,zamanla onu açıyor olabilirsin. Normalde design mode kapalı iken ctrl+c yapınca otomatik yakalama noktası atar, herhangi bir yer seçmene gerek kalmaz. Design modu açtığın zaman ise ctrl+c yapınca sana nereden yakalayacağını sorar, herhangi bir yere basmazsan seçtiğin kısım kopyalanacakların arasına almaz. Hata bu sebepten kaynaklanıyor olabilir.

Çözüm olmadıysa problemini biraz daha açabilirsen yardımcı olmaya çalışalım.

İyi Çalışmalar.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Object snap ve design mode kapalı iken yani bu komutları kullanmadığım zaman oluyor bu problem.

Daha pratik anlatmam gerekirse projede çalışırken herhangi bir nesneyi başka bir sayfada kullanmak için kopyaladığımda yapıştır dediğimde daha önceden kopyalamış olduğum/ilgili olmayan bir nesneyi yapıştırıyor.

Yani o an kopyaladığım ve kullanmak istediğim nesneyi yapıştırmıyor.Ctrl+V dediğimde önceden c/p yaptığım ve hafızasında tuttuğu nesneyi yapıştırıyor.

Bu konuyu baya bir araştırdım fakat sağlıklı bir bilgi edinemedim.

Merhaba,

Son olarak diyebileceğim, Settings içerisinde "User-> Display -> General-> Use one clipboard only" adında bir özellik var kopyalama özelliğiyle bağlantılı olduğunu bildiğim. O tikli ise tikini kaldırın yada değilse tikleyin. Çözüm olur mu bilemiyorum fakat bir değişiklik olursa bunun üzerinden gidebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Merhaba,

Son olarak diyebileceğim, Settings içerisinde "User-> Display -> General-> Use one clipboard only" adında bir özellik var kopyalama özelliğiyle bağlantılı olduğunu bildiğim. O tikli ise tikini kaldırın yada değilse tikleyin. Çözüm olur mu bilemiyorum fakat bir değişiklik olursa bunun üzerinden gidebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Tekrarlaması durumunda deneyeceğim,ilginiz için teşekkürler.

Aynı sorunu bende yaşadım.Yakın zamanda pc nin tarih ve saatini ayarladın mı.Eger ileri bir tarihde copy yaparsan geri tarihe geldiginde aynı sorunu yapıyor.Sürekli ileri tarihde kopyaladıgını yapıştırıyor.

Aynı sorunu bende yaşadım.Yakın zamanda pc nin tarih ve saatini ayarladın mı.Eger ileri bir tarihde copy yaparsan geri tarihe geldiginde aynı sorunu yapıyor.Sürekli ileri tarihde kopyaladıgını yapıştırıyor.

Aslında mantıklı fakat normal birşekilde kopyala/yapıştır yapıyor belirli bir zaman sonrasında sapıtmaya başlıyor.Şu an için yapmadı.

Bilgisayar saati ile ilgili olabilir mi ?

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,709
Son üye
hghf456456

Yeni konular

Geri