Eplan Nasıl Öğrenirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ttulpar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ttulpar

Üye
Merhabalar herkese. Elektrik elektronik mühendisiyim ve şuan bir iş arama sürecindeyim. Ancak bu süreci boş geçirmek istemiyorum. Bu nedenle eplan öğrenmek istiyorum. Ancak program öğrenmeden önce bilmem gereken devreler, komponentler nelerdie bunları size sormak istedim. Hali hazırda otomasyon tarafında çalışan kişilerden eplan öğrenmeden önce bu devreleri ya da bu malzemelerin çalışma mantığını kesin bilmelisin dediğiniz noktalar varsa benimle paylaşır mısınız? Sektörde kullanılan sensör, transmitter vb. Malzemelerin mantığına aşinayım. Ancak gerçekten bu alanda ciddi manada geliştirmek istiyorum kendimi. Bu nedenle iş aradığım şu süreci iyi değerlendirmek ve öğrenebileceğim herşeyi öğrenmek istiyorum. Süreç benim için biraz karmaşık ilerliyor. Bu nedenle verebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden herkese teşekkürler

Tavsiye: Birşeyi iyi öğrenmenin bir yolu da "yaparak" öğrenmektir.

Programı öğrenmeden önce küçük projeler üzerinden çalışmakta fayda var.
1 motoru kontaktör ile çalıştırma devresi,
Sonra:
Aynı motoru PLC üzerinden çalıştırma devresi,
Devamında:
Basit bir konveyör senaryosu (sensör + motor + buton)....

Ancak bunları önce kağıt üzerinde şema olarak çiz, sonra EPLAN’da tasarla. Böylece “programı kullanmayı” değil, “proje üretmeyi” öğrenmiş olursun.

Herşeyi ezberlemek zorunda kalmazsın.
Aslında önemli konuları yazmışsın, adım adım gidersen her şey senin için "basitleşir".

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri