Merhabalar, Eray Kirimli
Öncelikle, Sayfayı 76 kişi görüntülemesinin ve hiç tepki vermemesine pek şaşırmadım. Bu forumda altı üstü Eplan P8 in nasıl kurulacağı 3 sayfa boyunca konuşuluyor buna binaen kurulumla ilgili video hazırladım...
Bu durum neden kaynaklanıyor doğrusu bende anlamış değilim Katılım/paylaşım neredeyse sıfır, az bir şeyler öğrenenler devlet sırrı gibi saklıyor ama sömürmeye gelince üstlerine yok bu anlayıştan kurtulmamız lazım, temel seviye anlatım yapıp piyasada eğitim seti diye satılıyor...
Siemens'in kaç programında Türkçe dil desteği var? Neden Türkçe dil desteği vermiyor? Neyse bu konu çok su götürür konuya dönecek olursak.
Eplanı Türkçeleştirmeyi bende düşünüyorum fakat ingilizcem zayıf olduğu için önce forumda konu açıp çeviri konusunda bana destek olunacağına dair mesajlar aldığım takdirde çevirme işlemine koyulacam siz benden önce adım atmışsınız isterseniz birlikte bu işi yapabiliriz.
Eplanı Türkçeleştirmeye başlamadan önce Eplan şirketine bunu bildirirseniz size dil dosyalarını verebilirler hatta jest olsun diye lisans dahi verebilirler. (Küçük şirketler veriyor en azından.)
Türkçe'ye Çevirmek için çeşitli dosya editörleri var en yaygın bilinenleri,
Resource Hacker
Resource Tuner
PE explorer
Hiew
Hexedit
Ya da, Ollydbg yi kullanabilirsin gerçi bu daha çok crack amaçlı kullanılıyor. Ben bunu kullanarak Proteusun diyolog mesajlarını istediğim gibi değiştirdim.
Öncelikle Türkçeye Çevireceğimiz programın dil dosya türünü bilmeliyiz.
Bu .dll .exe .xml .lng olabilir. Bunu bulduktan sonra gerekli araçlar ile işe başlayabilirsiniz.
.xml veya .lng ise not defteriyle dahi çevirebilirsiniz.
Google 'da "Türkce yama yapımı" şeklinde arama yaparsanız kısıtlıda olsa öğretici kaynaklar bulabilirsiniz.
Aşağıdaki videoda .exe uygulama dosyasının Resource Tuner ile Nasıl Türkçeye Çevrildiği anlatılmış mesela,
Yazılı anlatıma örnek;
http://www.hardwaremania.com/forum/...eviri-nasil-yapilir-resimli-anatim-40199.html