hocam tşk ederim kabloyu yaptım fakat ne backup alabildim nede yazdığım projeyi download edebildim
bu kablo direk pc-panel arası çalışıyor değilmi herhangi bir converter falan gerekli mi ?
Konverter gerekmiyor.PC de com portun olması yeterli.Eger com portun yoksa
donusturucu ile de kullanabiliyorsun.
Once Keyspan arkadasın da dediği gibi OP yi transfere hazır hale getirmen gerekiyor.
Bunun için sırasıyla panelin sol ust-sag ust-sag alt kısımlara basıyorsun acılan pencerede transfer ve MSP porta transferi seciyorsın OP MSP den veri bekler pozisyona geliyor
Daha sonra PC den elindeki op program dosyasını tıklayıp acıyorsun.
Acılan pencerede OP nin resmi olan iconu cift tıklıyorsun editor ve download kısmı acılıyor.
Buradan sol ust kosedeki tools kısmında download projecte tıklıyorsun.
Once compile etmeni isteyecek.
Compile sonrası exit ile cıkıyorsun acılan yeni pencerede port no secımi ve hız secimi var.Hız 19200 ile 115000 arası değişebiliyor.Bunları secip OK dersen eger baglantın dogruysa yukleme baslayacaktır.
Backup almanın ise yontemi daha baskadır.Yine once op haberleşmeye hazır hale getirilir.Tools sekmesinden backup-restore tıklanır.Acılan pencerede backup secilir ve baslatılır backup alınır.
Ancak bu alınan backup uzerinde edit yapılamaz sadece baska bir op ye restore etmek mumkundur.
Eger sorunu daha noktasal yazarsan yardımcı olamaya calışırım.
Kolay gelsin.