Oluyor hocam. Ben denedim. Güzel de oldu bir süre için. Ama benim kullandığım motor inrunner ve 4800KV idi. 15 V ile 72000 RPM veriyordu..
PCB kazıma için üretilen özel uçların katalog verilerinde 20K-100K arası veriliyor devir için. 1000KV motorla alacağınız max 20K RPM PCB kazımak için az gibi. Öte yandan geçenler de konuştuğum bir büyüğümüz biraz kesme yağı ile düşük devirlerde de iyi sonuç alabilirsin demişti. Ama henüz deneyemedim.
Beni en sıkan şey motorun ucuna salınımsız dönebilecek bir uç tutacak bir şey yapmak oldu. Sonunda ufak bir proxxon'un motorunu değiştirip BLDC yi içine taktım. Bu durumda da proxxon un rulmanları bir süre sonra yüksek devirden bozuldu. Çok gürültülü oldu.
Kazıma yaparken bir de sıkıntı da uç değiştirmek. Kazıma, delme vs. için. Proxxon un pensleri istediğim kadar hassas, salınımsız bir şekilde ucu yakalamıyor. Çok salınım bile çıkan işin kalitesini bozuyor. İnce uçlarda da kırılma oluyor. Salınımsız, ve kolayca uç değiştirmek için hassas kaliteli pensleri kullanmak gerek. Hatta olabilirse uçları otomatik değiştirmesi daha da iyi olur.
Pens konusunda ne düşünüyorsunuz uç ile motor arasına nasıl bir çözümünüz var merak ettim..
Sizin sorunuza gelirsek, servo tester ların amacınıza uygun olanını bulabilirseniz işiniz kolay olur. Üzerinde pozisyon veya devir ayarı için pot olan bir model olmalı. Çok pahalı birşey olmaması lazım.
Olmazsa da devreyi halletmek kolay. Ufak bir mcu ile PWM üretilir. Devir ayarı da bir POT vs. ile yapılır. Basit iş. Yardımcı olurum.