Eski model nokia telefon arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,709
Puanları
956
Yaş
41


Ustalarım eski model nokıa bir telefonumuz var. Konuşurken benim sesim gidiyor ama karşının sesi bana gelmiyor. Ancak hoporlörü açtıgımda karşının sesi geliyor. Ayrıca karşı taraf beni aradında zil sesi çalmıyor. Zil sesi ayarlarına bakıldı sessizde değil.
Mikrofonu mu arızalı acaba?
 
Telefonu söktüm bu parçamı acaba mikrofon? Parçanın sol üstündeki parça...
 
mikrofon değilde sanki kulaklık hoparlörü arızalı. telefonun mikrofonu arızalı olsa idi sizin sesiniz gitmezdi. Hoparlör konumuna aldığınızda telefon ses çıkışını telefon zil hoparlörüne verir. Bu konumda karşıdakinin sesini duyuyorsunuz ama telefon geldiğinde zil neden çalmıyor anlayamadım.
 
Hangisi mikrofon hangisi kulaklık hoparlörü acaba? Sol alttaki parça sağ alttaki parçanın sol üstünden çıkardım.
 
bende ahize hoparlörünüzün arızalı olduğu kanaatindeyim karşıya sesiniz gidiyor mikrofon sağlam.Ahize hoparlörünü bir test edin. Zil sesi büyük ihtimalle bağlı olduğu entegreyle alakalı. Telefonun modelini yazarsanız ve birazda eliniz yatkınsa internetteki solution olarak geçen çözümleri deneyebiliriz.
 
Bu telefon suya düşmüş sonra böyle olmuş. Telefon yukarıda. Söktüğüm parçanın ne oldugunu bilen yokmu? Ahize hoparlörü mü acaba yukarıda söktüğüm parça? Bu parçayı söktüm taktım bu sefer karşıya ses gidiyor ama hoparlör açsam bile karşının sesi gelmiyor.
 
Söktüğünüz yer telefonun arka kısmı siz hoparlörü söktünüz ön yüzdeki ahize hoparlörünü söküp değişmeniz gerekir.
 
Ön yüzde hiçbir şey yok.
 
Su girmişse pek hayra alamet değil. bu hoparlör ve mikrofon kontak noktalarının temizliklerini yapıp denemeniz iyi olur. oksitlenme varmı birde telefon suyla temas halinde batarya takılı ne kadar kalmış?
 
Su girmişse pek hayra alamet değil. bu hoparlör ve mikrofon kontak noktalarının temizliklerini yapıp denemeniz iyi olur. oksitlenme varmı birde telefon suyla temas halinde batarya takılı ne kadar kalmış?

Çok eski bir telefon. Bir fakir akrabamız vardı. Yapabilseydim ona verecektim. Kayınpederin telefonuymuş. Eşim suya düştü dedi bana.
Yalnız söktüğüm küçük parçayı taktıktan sonra hoparlörü açtım bu sefer ses gelmedi. Benim sesim de karşıya kesik kesik gitmeye başladı. Bu küçük parçanın altında bobin gibi birşey var. 2 ucu çıktı sökerken.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…