Eski model nokia telefon arızası

Son durum karşıya sesim çok net gidiyor karşının bana sesi gelmiyor hoparlörü açsam dahi. Aynı zamanda zil sesi çalmıyor.
 
Hocam merhaba
Söktüğünüz parça hem ahize hoparlörü hem zil sesi hoparlörü ve anten görevi görüyor hoparlörü değiştirin su dan dolayı bordu tiner ve diş fırcasıyla güzelçe silin sıcak hava istasyonunuz varsa onunla yoksa saç kurutma makinasıyla güzelce ısıtın sorununuz çözülecektir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Doğan Hocam hoparlörü ölçü aletinin düdüğü ile ölç ötmüyorsa değişecek ortadaki metal tellere değdir, şekilsiz siyah parça sanıyorum tel anteninini barındırıyor. Mikrofon telin plastik aksamındaki delik hizasında olacak yani gövde içinde tutturulmuş. Bobin gibi bir şeyler düştü dediğiniz hoparlör ve devre arasında bağlantı sağlamak için yay kullanılıyor (altın kaplama) düşen budur. Şimdilik elimden gelen bu
 
o sökülen parçadan çıkan 2 adet yay gibi olan parça hoparlörün artı ve eksi uçları. Dikkatli bakıp yerinden kopmuşmu kontrol edebilirmisiniz? Aşağıdaki resim temsili bir resimdir. sağdaki resimde görünen 2 yay aslında hoparlöre ses sinyallerini ileten kutuplar. O yayların olmaması sesin çıkmamasına sebep olur.

Ayrıca telefonda bir ahize kulaklığı birde telefon çalınca öten telefon zili vardır. bu ikiside aynı mantıkla anakarta temas eden pinleri vardır. Bu pinler bozulduysa ses çıkmaz. Detaylı kontrol etmelisiniz.

ece-b-font-for-font-b-nokia-b-font-N81-N82-N80-N71.jpg
 
Ustalarım öncelikle teşekkür ederim hepinize. Çok güzel ve dataylı açıklamalar yapmışsınız.
Söktüğüm parçayı kısa devrede ölçtüm ötmüyor Bülent abi. Dediğinizden anladığıma göre hoparlör ile mikrofon iç içe geçmiş. Doğru mu acaba?
Serkan ustam söktüğümde bu teller kopmuştu zaten. Pinler hususunda kontrol ettiğim kadarıyla bir sorun yok gibi. Bu pinler söktüğüm hoparlörün oturduğu gövdenin sağ ucundaki parçalar galiba. Dıştan bir şey gözükmüyor içini açmak mümkün değil zaten. Plastik tek parça.
 
Yanlış anlama var, hop "yuvarlak parça" DMM de ötmediyse evet arızalıdır değişmesi gerek, mikrofon kapaktadır demiştim siyah lastik içinde dışarda sadece iletkenler görülür, sağ tarafındaki siyah dikdörtgen parça içinde mikrofon yer alıyor bunda zaten sorunun yok
 
Özür dilerim Bülent abi. Hop. açıklamasından sonra yazmışsınız öyle anladım. Yanlış anlamışım. Saygılar...
 
Ustalarım hoparlör değiştirdim fakat sorun aynı. Sanırım su kaçağı başka yerleri de etkilemiş.
 
Ustalarım sorun çözüldü. Bir arkadaşım vardı tel. tamiriyle uğraşan. Kulaklık entegresi (galiba ses entegresini söylemek istedi) değiştirilerek sorun ortadan kalktı. Yardımlarınız için teşekkürler.
Bu arada bu kulaklık entegresi neredeymiş ya? (Zil ve kulaklıktan sorumlu entegre.) Sğ ve ortadaki parça sanırım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,380
Kullanıcılar
451,589
Son üye
hakkibostanci

Yeni konular

Geri
Üst