ESP32-C3 ile Dijital Ayarlı/Göstergeli OCP/OVP Korumalı Laboratuvar Güç Kaynağı Projesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TA3UIS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Elinize sağlık üstad neden kimse yüksek akimli bir güç kaynağı yapmaya uğraşmıyor minimum 20 amper

Elinize sağlık üstad neden kimse yüksek akimli bir güç kaynağı yapmaya uğraşmıyor minimum 20 amper
Ben yıllar önce bir arkadaşım için 50A continous (devamlı) akım kapasiteli yapmıştım :p
10 adet orijinal MJ15004 kullanılmıştı. Kısa süreliğine (birkaç dk) 100A dahi çekilebiliyordu.
Ancak bu kadar akımda kablolama kullanılamıyordu. Tek çare bakır bara'lar kullanılmak zorunda idi.

Birde 20 amper ve üzeri akım lineer olarak yapmak mantıklı değil. Atık ısı problemi çok olur verimsiz çalışır.

Anahtarlamalı yöntemler daha verimli olur ama gürültü faktörü işin içine giriyor bu sefer.

Birde 20 amper ve üzeri akım lineer olarak yapmak mantıklı değil. Atık ısı problemi çok olur verimsiz çalışır.

Anahtarlamalı yöntemler daha verimli olur ama gürültü faktörü işin içine giriyor bu sefer.
Üstad kademeli trafo ile büyük bir kasa kullandık mi 2 tane 12cm fan iş çözülür. Diye düşünüyorum ben yapmaya çalışıcam 20 amper trafomu sardım 5-10-15-20-25 volt yüksek akimli tarafı olan 2x12 v da düşük akimli tarafı olan bir trafo sardım 2000watt lik nuvede ama primer sargim biraz ince 1000 watlik trafo teli ile sarılı ben uygun fiyatlı role bulmakta zorlandım 4 adet çift kontakli role lazım di zfor t91 30 amper soketli role aldım üzerinde faston terminal var çok dayanacagini sanmıyorum ama deniyecem

KÖTEK 🤜 :rolleyes: 🤛
Hesapla bakalım.
Trafo 3000Watt. AC çıkış 15V.
İstenilen DC çıkış gerilimi 13.8V
Çekilen akım 50A
Trafo verimi %99 üzeri.
10 Tane MJ15004 üzerinde 2500W güç harcaması olabilir.
Aynı koşullarda SMPS tasarla. Verimini hesapla :p

İşin birde ısı ve ses tarafı var kışın gürültülü bir odada daha kullanışlı olurdu :)

Forum istatistikleri

Konular
133,418
Kullanıcılar
459,391
Son üye
Mirage67

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri