ESP32-S3--4.3 inch HMI display 480x272 RGB TFT LCD touch screen programları

ibrahimd

Üye
Arkadaşlar merhaba ;
Bir adet ESP32-S3--4.3 inch HMI display 480x272 RGB TFT LCD Touch screen compatible with arduıno LVGL satın aldım .PLC yazılımı biliyorum, Bununla bir küçük tartı prgramı yapmak istiyorum. sırasıyla hangi programları yüklemem gerekir. Ancak bulduğum örneklerle bir program yazmaya çalıştım kartın power ışığı var ekran karardı. Ekranın led ışıkları yok fabrika ayarına döndürme programı varmı yoksa arızalandımı varsa Konuyla ilgili yardım rica ediyorum .Kolay gelsin.
CrowPanel-ESP32-4-3inch-demo.webp.

Merhaba, ESP32 ile HMI DİSPLAY kullanabilmek için Arduino İDE kullanmanız gerekiyor. Ama tam neyi soruyorsunuz? HMI ekranın iki kullanımı var birincisi ekranın kendisini progrmliyorsunuz EKRAN bölümleri, butonlar vb. Şeyler olusturuyorsunuz. NEXTİON ile yapıyorlar, YouTube da örnekler var. Bir de Arduino, ESP32 gibi kartlar ile kullanıyorsunuz, Arduino da kütüphanesi de var. Adafruit. Bir de bu ekran takınca diğer ekranlar gibi değil programlamayınca herhangi bir ışık felan yanmıyor zaten.

merhaba önce cevapladığınız için teşekkür ederim. ESP 32S3 touch paneli bahsettiğiniz gibi buton ve benzeri şeyler kullanmak istiyorum. bu paneli aldığımda ekran led ışığı vardı.teşekkürler

Abi daha önce denediğiniz kodlarda bir görüntü aldınız mı? Bir de kodlarda blacklight gibi komutlar vardıysa ışığı sönmüştür. Bence öncelikle TFT_eSPI kütüphanesi ile bir çalıştırmayı deneyin. Bu Dokunmatik ekran tasarımı butonlar felan ekleme bir ileri seviye. Squareline Studio gibi programlarda yapıyorlar. Aşağıdaki örneğe bakın TFT_Spı ekran. Bir de pin ayarları yapılıyormuş, programlamadan önce ekran datasheet'ini bakıp oradan kütüphanede değişiklikler yapıyor, o kısım önemli.

Faruk bey kodlamayı çok iyi bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum dediklerinize bakacağım, anlaşılan ben çok zorundan başlamışım. çok teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri