ethernet haberleşme

erdi001

Üye
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
427
Puanları
1
Arkadaşlar birbiriyle mac adresi yada IP adresi üzerinden haberleşen kartlar yapmak istiyorum bu konuyla ilgili fikri yada çalışması olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim. ethernet için microchip in enc28j60 entegresini kullanıcam. isisde similasyon yaptırmanın yolarına bakıyorum su anda sanal bir tcp port nasıl oluşturulur yada nasıl simule ederim şu anda bilmiyorum ama buldugum bilgileri burda paylaşırım insallah. ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
 
Yapilacak asil urun nedir?
Ve maliyeti ne civarda olmali?
 
aslında yapılacak bir ürün yok genel amaclı data transferinde seri yada baska haberleşme protokolleri yerine ethernet kullanma amacım bu sayede wifi ethernet sw vs haberleşen agların içinde kendi datalarımı aktarabilmek amacım. aslında seri ethernet cevirici yapsamda işimi görür ama piyasada satılan seri ethenet ceviriciler biraz pahalı ben kendi devrelerime entegre etmek amacı içersindeyim. paylaşılacak her türlü bilgi işime yarayacaktır ilk aşamada maliyetinde çok önemi yok. pic ile enc entegreside SPI ile konuşuyor fakat paket içeriği ile ilgili istediğim bilgilere henüz ulaşamadım. biraz uzun sürecek bir çalışma olacağını düşünüyorum tskler.
 
enc28j60 bu entegreyi bulabileceğmiz bir yer varmı?
 
yurdisindan getirtmen gerekir tr de cok zor bulursun o entegreyi bi aralar bende aramistim yurtdisindanda tek getirmen zor genelde komple devre icinde geliyor
 
ENC28J60 tek başına kullanılacak bir komponent değildir. Beraberinde bir MCU da kullanmanız gerekir. Bu durumda MCU ve etherneti ayrı kullanmak yerine ethernet modülünü içinde barındıran, PIC ailesine ait bir mcu kullanmanız hem tasarım hemde yazılım açısından çok daha rahat olacaktır. Maliyetin düşmeside var elbette.

Ethernet - Application Features - 8-bit Microcontrollers

Buradan detaylı bir inceleme yapmanız mümkün.

Bu aile üyelerine (tamamı değilse de kısmen) Endel Elektronik, Megasan ve Karaköy deki bazı malzemecilerden temin etmenizs mümkün. Büyük firma iseniz ROM Elektronik üzerinden sample da isteyebilirsiniz elbette.
 
arkadaşlar micro elektronikanın hazır serial ethernet kartı var 65-70tl arasında bir fiyata ben onu kullanıyorum piyasada ancak o sekilde bulunuyor. zaten chipi tek bulsanızda devreyi yapmak özel ethernet ledli konnektör ve kendi trafosunu bulmak gibi sıkıntıları var o yüzden hazır devre almak daha akıllıca zaten yapmakta aynı fiyata yaklaşacaktır. ama yinede kimse bu işle ugraşmamış galiba ben bazı seyler yaptım sonucları istediğim gibi olursa burda anlatırım inşallah
 
Tamamen yerli tasarım ve üretim çeviriciler;
SonMicro Online Store Home Page
Ağırlıklı olarak yurtdışı üreticiler için tedarikçi durumundadır. Diğer ürünlerini de incelemenizi tavsiye ederim.
 
Bu konuda yardıma ihtiyacım var benimde...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,225
Mesajlar
924,409
Kullanıcılar
451,592
Son üye
Elektromanyakid

Yeni konular

Geri
Üst