altunelektronikk
Üye
Paratoner koymak istemiyorum bunun yerine kaçak akım rölesi ve voltaj regülatörü koysam işe yarar mı?
Paratoner koymak istemiyorum bunun yerine kaçak akım rölesi ve voltaj regülatörü koysam işe yarar mı?
Kullanıcağım parafadur bilgilerini edindim firmanın verdiği bilgileri de sizinle paylaşıyim belki birilerinin işini görür
Raycap Protec C Tip 2, 3P+N 40kA Ag parafudr, orta seviyede bir aşırı gerilim koruma cihazıdır. Bu tip parafudrlar, Elektrik tesisatlarını ani aşırı gerilimlerden (örneğin, yıldırım düşmesi veya şebeke problemleri) korumak için kullanılır.
Özelliklerine dair detaylar:
- **Tip 2:** Bu, parafudrun genellikle dağıtım panolarında kullanılan, ani aşırı gerilimlerin etkisini sınırlamak için tasarlanmış olduğunu belirtir.
- **3P+N:** Üç fazlı bir sistemde (L1, L2, L3) ve nötr (N) hatları koruma kapasitesine sahiptir.
- **40kA:** Maksimum deşarj akımını (8/20 µs dalga formunda) ifade eder. Bu cihaz, 40 kiloamperlik bir akımı güvenli bir şekilde yönlendirebilir.
- **Ag:** Gümüş kontaklı bir yapı, bu cihazda gümüş kullanıldığını gösterir. Bu, cihazın daha iyi iletkenlik ve uzun ömür sunmasını sağlar.
Bu cihaz, genellikle endüstriyel tesisler, ticari binalar veya yüksek güvenlikli Elektronik sistemlerin bulunduğu yerlerde tercih edilir. Elektrik tesisatlarınızın korunması için uygun bir seçim olabilir.
Parafudrlar,sadece aşırı gerilim darbelerine karşı koruma yapar.Düşük / yüksek gerilim koruması için,başka tip korumalar yapılmalıdır.Bina girişinde parafudr yoksa,daire içi için TİP2 +TİP3 farafudr kullanmak gerekir.Parafudrların ,beklenilen görevi yerine getirebilmesi için,topraklama direncinin < 2 ohm olması istenmektedir.Binanın 500 mt. civarında başka bir yapıda paratöner varsa,bina ana girişinde TİP1 +TİP2 farafudrda olmalıdır.