Ethernet modülü nasıl çalışır

Katılım
7 Nis 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar uzak bağlantı ile plc değerlerini takip etmem lazım ethernet modülü kullamam gerektiğini öğrendim ama nasıl kullanacam mantığı nasıl bilen varsa kısaca anlatabilirmi s7200 ve twido kullanıyorum ikisininde kullanabilirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
selam,
eğer plc yi bilgisayara bağlamadan plcye uzaktan bağlanmak istiyorsan:
plc nin web server özelliği olması lazım, s7200 ve twidonun hangisi web server özelliği var bilmiyorum ama telemecanique m340 lada bu özellik sabit geliyor.
ama en uygun yöntem plc yanında ethernet modülü koymak, yazılımıda müşterinin bilgisayarına yükleyip bırakmak, bir sorun olduğunda müşteri bilgisayarından -ki bu bilgisayar Scada bilgisayarıda olabilir.
oradan bu plcye bağlanılabilir.
Tam Türk işi, müşteri bilgisayarına plc yazılımını yüklemek. :)

kolay gelsin
 
Ayrıca ekte S7-300 e TS adapter ile modemle bağlantı anlatılmış. Sixnet programı kullanılmış.
Siemens Teleservice programı ile bunu yapabilirsin. PC/PPI kablosunu S7-200 e bağlayacaksın diğer COM ucunuda Com portlu bir modeme bağla. Modemide telefon hattına bağlayacaksın. Teleservice programı ile bu S7-200 ün bağlı olduğu hattı telefon numarasıyla PLC ye bağlanabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • 24376232_Teleservice_MD720-3_v1d1_en.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 115

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst