etiketsiz a.g trafo uç tespiti

Katılım
17 Şub 2010
Mesajlar
195
Puanları
1
arkadaşlar üzerinde hiç bir giriş çıkış belirtisi olmayan bir alçak gerilim trafosunun kaç volt olduğunu nasıl öğrenebiliriz.yani primer neresi sekonder neresi giriş voltajı kaç gibi bilgileri nasıl öğrenebişliriz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
trafo nasıl 3 fazlımı tek fazlımı . buda önemli. Ama mesala bi taraftan küçük bi voltaj ver mesele 10 v , diğer taraftan ölçüm yap.okuduğun değer verdiğin değerden yüksek ise o taraf sekonder eger değer küçükse veya okuyamıyorsan otaraf primer. ve oranıda n1/n2 den hesaplıyabilirsin sonra formüllerle akımı gerilimi güçü herseyi bulma imkanın var.
 
trafo hakkın rahmetine kavuştu.artık etiketi belli trafoda karşılaştırarak bulabilirim,
 
sekonder kısmına 220 volt mu verdiniz ?
 
220 v verdimde neresine veridgimi bilmiyoum.başla trafom olsaydı küçük voltajdan başlayacaktım ama yoktu.ama sekonder olmadıgına eminim sanırsan düşük voltaj girişli idi 110 volt gibi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,943
Mesajlar
921,892
Kullanıcılar
451,123
Son üye
Eldost

Yeni konular

Geri
Üst