Ev içi sigorta ve Sayaç sigortası değişimi.

ZamazingoO

Üye
Merhabalar arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum bir kaç konuda siz değerli forumdaşların fikirlerini almak için.
Öncelikle görsellerde de görüldüğü üzere iç panel ve sayaç sigortası bu şekilde. Trifaz bir bağlantı şekli var ve sigortaların markası federal. 15 yıldır sorun çıkarmadı ancak bu ara nedense çok sık lambalar kesiyor.Ayrıca 2 tane lenye sigorta sorun çıkardı geçici olarak değiştirdik. Bütün bunların üzerine bende komple degişim yapayım dedim.Hepsini ben satın alacağım tanıdık birine taktıracağım. Şimdi sizlere sorularım şunlar ;
1- Sayaç sigortası 25a gibi düşük bir rakam.Hem amper değeri + b-c tipine göre hemde fiyat-kalite dengesini sunan bir sigorta(marka)önerebilir misiniz?
2-İç panelde otomat yok sadece k.a.r +lenyeler takılı görüldüğü gibi. Ben panelde yer sıkıntısı da olduğu için otomat almayı düşünmüyorum onun yerine sadece parafudr veya gerilim ve akım koruyucu röle(tomzn) eklemeyi düşünüyorum.Sizce bu ikisi de gereksiz mi? Eğer gerekliyse kaliteli bir marka-model önerebilir misiniz?
3-Yine lenye sigortaları için kaliteli bir marka-model önerirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20241220_010132.jpg
    243.8 KB · Görüntüleme: 9
  • 20241221_154705.jpg
    212.4 KB · Görüntüleme: 10
  • 20241221_154653.jpg
    450.4 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Tek ofsayt durumunuz C32 sigorta. Konutlarda C tipi sigorta olmaz. Girişteki 25 amper sigorta ( 3x25 ) yanlış değil faz ve linye dağıtımınız doğru ise. Federal de kötü bir marka sayılmaz. En azından piyasa da sahtesinin olma ihtimali Siemens in herhalde onda biridir . Parafudr olsa çok iyi olur. O konuda @fahri yetiş üstad çok uzmandır.

Cevap için çok teşekkürler. C32 geçici zaten o kesin değişecek.Linye dağıtımı biraz garip ondan arada bir sayaç şaltı atıyor.Tek ofsayt olması şaşırttı beni açıkçası ben daha fazla eksik bekliyordum. Federal marka ,25a sayaç şaltı, AC k.a.r, otomat, yıldırım ve gerilim koruma cihazlarının olmaması vs vs.
Peki sigortalar ve k.a.r için önerebileceğiniz ve kefil olabilecek kadar güvendiğiniz marka -model var mıdır? Schneider,abb,siemens üçlüsü yaygın satılıyor mesela ama modelleri bir hayli ve hangi model daha iyi pek bilgim yok.

Son düzenleme:

Yeni kaşem ! yapılana kadar mola .Artık,o lafı ! yazmak yerine,kaşe basmak daha pratik olacak.Umarım,ha ha hayyy diye gülenleride ! daha fazla güldürürüm.Hiç şüphem yokki !,onlarda ! sol köşesinde, üstünde kına yazan ! poşet ve öyleyse,öl Sezar yazan kaşe yaptırıyor olsalar gerektir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…