Ev içi sigorta ve Sayaç sigortası değişimi.

Evet değişenler o kırmızıyla işaretledikleriniz. c32 olan mutfak fırın - kettle - birer adet oda prizinden sorumlu.
Diğer b25 olan ise banyo şofben-ç.makine-fön makine ve kombi prizinden sorumlu.
Aslında sormanız iyi oldu bunu da danışacaktım.
Bu 2 linye için yeni alacağım sigortalarda 20 veya 25 b-c tip seçmem mantıklı olur mu?
Malum baya yoğun hatlar.
Olmaz ise bu iki linye hattını daha az yoğunluktaki diğer sigortalara bölüştürebilir miyiz?
Evin linye-şalt dağılımını temiz kağıda çıkardım görsellerden bakabilirsiniz.
Birde sizden beğendiğiniz bir marka önerisi alabilir miyim yeni alacaklarım için.
Teşekkürler.

Yarın gündüz gözü ile iş güvenlik önlemleri alıp .
Siğorta kutusunun siğortaların önden , üsten ve alttan eğimli kabloları gözükür hali ile fotolarını yayınlamanız . ( kalite çekim )
Fazladan foto olursa sorun olmaz ( Ayrıntı yakın çekim )

32A Siğorta yüksek
Herhalde fırın ile kettle beraber çalıştırdınız siğorta attı amperini siğortanın yükseltiniz şimdi atmıyor .
Kablo yanması veya priz sorun oluştu .
Yüksek değer takılması doğru değil .
Bu gibi durumlarda sadece biri çalıştırılır .

25A Siğorta yüksek sayılır .
Banyo veya balkondan arıza gelmiş olabilir .

Evet değişenler o kırmızıyla işaretledikleriniz. c32 olan mutfak fırın - kettle - birer adet oda prizinden sorumlu. Diğer b25 olan ise banyo şofben-ç.makine-fön makine ve kombi prizinden sorumlu. Aslında sormanız iyi oldu bunu da danışacaktım. Bu 2 linye için yeni alacağım sigortalarda 20 veya 25 b-c tip seçmem mantıklı olur mu? Malum baya yoğun hatlar. Olmaz ise bu iki linye hattını daha az yoğunluktaki diğer sigortalara bölüştürebilir miyiz? Evin linye-şalt dağılımını temiz kağıda çıkardım görsellerden bakabilirsiniz.
Birde sizden beğendiğiniz bir marka önerisi alabilir miyim yeni alacaklarım için.
Teşekkürler.
Ödevinize tam puan verdim. Yalnız CE harfleri standarda uygun değil.
Bu arada sizde kaç klima var Allah aşkına. No : 8 Yangın mode : On

Merhaba, tek bir markaya takılıp kalmak. Yani marka taassubu çok yanlıştır. "İyi bir elektrikçi bulunuz" kaliteli bir çok marka vardır. Fiyat ve teknik detaylarına göre iyi bir elektrikçi ile tercihde bulunabilirsiniz. Uygulamaya gelince de ; madem kökten değişiklik yapmayı göze alıyorsunuz, linyelerin tamamı için uygu akım değerinde bir otomat, kaçak akım, gerilim koruma rölesi, tekrar kapama rölesi, wifi enerji ölçer ve kumanda rölesi gibi cihazları da sisteme kazandirmalidir. En azından panoyu 24 otomat büyüklüğünde gibi seçip, zaman içinde bütçe ayirabildiginiz cihazları ekleme şansınız olur.
Cevap için teşekkürler. Malzemeyi kendim alacağım.Buradaki bir çok elektrikçi kendi stoğundaki malı takmak istiyor istediğimiz ürünü de pahalıdan satıyor. Ancak ben, sizlerinde önereceği,piyasada güven sağlamış modelleri tercih etmek istiyorum. Ayrıca çoğu esnaf, sizinde yazdığınız bazı cihazları satmıyor bile.Mesela gerilim koruma rölesini bulunduğum yerde satan yok. ae'den alacağız mecbur.
Bu arada 'kökten değişikliği göze alıyorsunuz' dan kastınız maliyet mi yoksa tesisatı bozma riski mi?
Ödevinize tam puan verdim. Yalnız CE harfleri standarda uygun değil.
Bu arada sizde kaç klima var Allah aşkına. No : 8 Yangın mode : On
Tam puan için teşekkürler öretmenim. 😇
2 klima var ve ayrı linyelerde.
Evet bende o yoğunluğun ve riskin farkındayım ondan dolayı koklü bir değişime kalkıştım. Size de sorayım madem.Bu linye hatlarını, yoğunluğu daha az olan diğer sigortalara dağıtabilir miyiz? Eğer çok uğraştırır vs ise bu linyelere 20 veya 25 lik b tip şalt uygun olur mu?

Son düzenleme:
Cevap için teşekkürler. Malzemeyi kendim alacağım.Buradaki bir çok elektrikçi kendi stoğundaki malı takmak istiyor istediğimiz ürünü de pahalıdan satıyor. Ancak ben, sizlerinde önereceği,piyasada güven sağlamış modelleri tercih etmek istiyorum. Ayrıca çoğu esnaf, sizinde yazdığınız bazı cihazları satmıyorlar bile.Mesela gerilim koruma rölesini bulunduğum yerde satan yok. ae'den alacağız mecbur.
Bu arada 'kökten değişikliği göze alıyorsunuz' dan kastınız maliyet mi yoksa tesisatı bozma riski mi?

Tam puan için teşekkürler öretmenim. 😇
2 klima var ve ayrı linyelerde.
Evet bende o yoğunluğun ve riskin farkındayım ondan dolayı koklü bir değişime kalkıştım. Size de sorayım madem.Bu linye hatlarını, yoğunluğu daha az olan diğer sigortalara dağıtabilir miyiz? Eğer çok uğraştırır vs ise bu linyelere 20 veya 25 lik b tip şalt uygun olur mu?
Bu değişiklikler malesef yasal prosedüre bağlı. Kullanıcının istek ve hayal gücüne tabi değil. Elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde değişiklik kelimesi için bir aratma yaptırın. Mevzunun prosedürü orada yazıyor.

Forum istatistikleri

Konular
130,115
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Geri