boru tesisatı aslında anlatma ile anlaşılmaz ama teknik detay istiyorsanız;
girişte antreye 12 li
Sigorta kutusu koyarsınız buradan gerek tavan gerekse duvardan işlenerek her odaya mümkünse ayrı ayrı 18 lik boru döşenir her oda girişine kare buat her odaya yine önceden atılmış tavan da döşeli lamba borusu buata birleştirilerek kablolamaya geçilir ve anahtar priz ayrıca her odanın istenilen bölge yada köşesine priz,tv,telefon prizi konur varsa yada mümkünse şofben ve klimalarınıza bağımsız ayrı bir boru ve bu cihazlara diğer tesisatta kullanılan kabloların bir üst kesiti kullanılarak tamamlanır örnk.lambalara 1.5 prizlere 2.5 şofben ve klimaya 4 mm2 kesit kullanılır,buatlarınızın tamamı kare anahtar rpizlerin kasasıda geçmeli kasa olursa daha iyi olacaktır
diğer bir husus da genel olarak söylemek istiyorunm bu sizinle alakalı değil
ben 1999 yılından itibaren tavan borusunu (plançe) atmıyor uygulamıyorum sadece oda tavan lambalarını atıyor bırakıyorum diğer kalan işlemleri %95 ni duvardan işliyorum her oda için ayrı ayrı 18 lik boru döşeyerek faydasıise bana göre ;
1-tavan borusunda zaman ve mal kaybı
2-ileriki yıllarda doğacak sorunlar neticesinde zorlanma
3-her odaya ayrı ayır boru sayesinde ayrı nötr ve linye çekme
4-duvar borusunun tavan borusuna kıyasen daha kolay kablolama ve arızada değişim
5-duvarda tavana nispeten boru tıkanma dirsek çıkma klavuza asılarak zorlama olmayışı
ve istediğiniz kadar kablo çekme
6-ileride doğacak sorunlarda rahat değişim ve yenileme
bunlar bana daha kolay ve sağlam geliyo yazdıklarım yoruma açıktır teşekkürler.