evet güzel insanlar, şimdi yukarıda bir seçeneği olan ve aşağı yukarı hepsi doğru bilgiler var. ve şimdi ben sesli düşüneceğim ve + - aşağı yukarı aynı değerler çıkacak gibime geliyor.
1- şimdi bu sistemi/ düzeni kuran amca doğru mu yapmış
"hayır" neden? parası o kadarına yetmiş veya yapan kişi, "ne kaa köfte o kaa köfte" demiş parası kadar iş yapmış veya o günün şartlarında normalmiş. diyeceğim, çünkü o günlerde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi lüxtü.
2- hadi bu günümüze gelelim. o sistem/düzen günümüze uyuyor mu? hayır uymaz. bu konuda hem fikir isek günceleme lazım değil mi?
evet
3- hadi en olası durumu değerlendirelim, çalışan makineleri ikiye bölelim, doğru seçim !!!!!
4- şimdi beni salak yerine koyun (lütfen bunu özellikle istiyorum) hangi ben, benim gibi düşünen, çamaşır / bulaşık makinesi çalışırken duşa girer? eğer giren varsa benden daha salak demektir.
5- şimdi bu değerleri bir birleştirelim. sistem tazelenmeli. en kötüsü prizler ikiye bölünmeli ve ev halkı, birazcık bilgilendirilmeli. yani bir makine çalışırken öteki makine çalıştırılmamalı
6- ee sonuç? işi bilen bir
Elektrik tesisatçısından bu bilgiler doğrultusunda yardım istenmeli
7- aklı olan çamaşır/bulaşık makinesi çalışırken duşa girmemeli. hatta aklı varsa fırında yemek yapmamalı.
8- bu arada evimde yukarıda saydığım tüm beyaz eşyalar evimde var. hepsi aynı anda çalışsa bile sigortalarım atmaz. ve ben asla o salak makineler çalışırken duşa girmem.