e61b20
Üye
Sistem çok eski en son 10 sene civarı önce güncelleme yapıldı sigortada. Kablolar 2,5mmevet güzel insanlar, şimdi yukarıda bir seçeneği olan ve aşağı yukarı hepsi doğru bilgiler var. ve şimdi ben sesli düşüneceğim ve + - aşağı yukarı aynı değerler çıkacak gibime geliyor.
1- şimdi bu sistemi/ düzeni kuran amca doğru mu yapmış "hayır" neden? parası o kadarına yetmiş veya yapan kişi, "ne kaa köfte o kaa köfte" demiş parası kadar iş yapmış veya o günün şartlarında normalmiş. diyeceğim, çünkü o günlerde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi lüxtü.
2- hadi bu günümüze gelelim. o sistem/düzen günümüze uyuyor mu? hayır uymaz. bu konuda hem fikir isek günceleme lazım değil mi? evet
3- hadi en olası durumu değerlendirelim, çalışan makineleri ikiye bölelim, doğru seçim !!!!!
4- şimdi beni salak yerine koyun (lütfen bunu özellikle istiyorum) hangi ben, benim gibi düşünen, çamaşır / bulaşık makinesi çalışırken duşa girer? eğer giren varsa benden daha salak demektir.
5- şimdi bu değerleri bir birleştirelim. sistem tazelenmeli. en kötüsü prizler ikiye bölünmeli ve ev halkı, birazcık bilgilendirilmeli. yani bir makine çalışırken öteki makine çalıştırılmamalı
6- ee sonuç? işi bilen bir Elektrik tesisatçısından bu bilgiler doğrultusunda yardım istenmeli
7- aklı olan çamaşır/bulaşık makinesi çalışırken duşa girmemeli. hatta aklı varsa fırında yemek yapmamalı.
8- bu arada evimde yukarıda saydığım tüm beyaz eşyalar evimde var. hepsi aynı anda çalışsa bile sigortalarım atmaz. ve ben asla o salak makineler çalışırken duşa girmem.
3 makine 7/24 +1 ihtiyaç olunduğunda (en uygun ortam orası) 32a Sigorta işi çözer ise onun sigortasını değişeceğim.
Ana sigorta sadece faz da manuel mevcut. Onu söküp sırasıyla;
Yangın korumalı röle
Faz nötr sigorta
Kaçak akım röle
Ve sigorta geçişleri
Buat lar lamba+piriz olduğu için B25 sigorta kullanıldı.
Topraklama bütün sistemde mevcut (13 piriz)
Not: hava şartlarına göre yıldırım düşmekte. Kaliteli demir ve kuru toprağa gömülü ( iki sene önce peş peşe 3 yıldırım düştü ve pirizler kıvılcım attı,) bu duruma birisi paratoner önermişti fakat bütçe kısıtlı.