Evde çınlama/tiz ses sorunu

Cep telefonu ile scop uygulamasi olmasi lazim. Mikrofondan aldigi sinyali grafige donusturur. Oyle bir cihazla dolan evde.

Kulak tıkacıyla bile duyabildiğiniz fakat başkaları tarafından ancak siz söylediğiniz zaman duyulabilen enteresan bir ses. Elektrik kesintisi anına denk gelirseniz sesi duyup duymadığınızı tecrübe edin, ses hala geliyorsa binadaki herhangi bir cihazdan gelmediğinden emin olmuş olursunuz.​

Son düzenleme:
Kulak tıkacına rağmen sesin duyulması kulaklarda problem olma ihtimalini aklıma getirdi. Tinnitus.
Benimde kulaklarım sürekli çınlıyor. Çaresi yokmuş alış dedi doktor.
Yapay gürültü mp3 leri var. onlar sözde bastırıyormuş.
Ama benim kulak çınlaması o gürültü sesi bastırıyor. :)

Allah yardımcınız olsun, çok zor bir durum. Çaresi yok dediklerine bakmayın ölümden başka her derdin çaresi vardır.

yakın çevrede market, tekel bayisi falan varsa ısıtma, soğutma veya havalandırma sistemlerinden geliyor olabilir.
yine yakın bi çevrede kripto madenciliği yapan biri olabilir.
elektrik kesintilerinde odaklanıp ses kontrol edilebilir. tabii ses kaynağı jeneratorle besleniyorsa yakalamak zorlaşır.

Geçmiş olsun, her yerde duysam direk doktora gideceğim sadece evde duyuyorum.
Allah yardımcınız olsun, çok zor bir durum. Çaresi yok dediklerine bakmayın ölümden başka her derdin çaresi vardır.
Çok teşekkür ederim.Ben size katılıyorum, nedensiz bir şey değil mutlaka bir nedeni var. Umarım bulabilirim.

kazayla bir şey yaptım bendeki kulak çınlaması nerdeyse bitti. evin içinde kulak çınlamasından kendi sesimi duymuyordum. kesin çaresi zaten yok. bu gün nette dolaşırken zerosmoke diye sigara bıraktıram mıknatısları gördüm. uyuyan benim aklıma karpuz kabuğu düştü. temudan sepet dolsun diye aldığım mıknatıslar geldi aklıma, ben de buldum ve kulağıma yapıştırdım iki tane, biri içeri biri dışarıda. bir kaç dakika sonra kafamın sol tarafında bir karıncalanma oldu, sonra çınlama filan ve bitti gitti. şimdilik tabii ki de, yarın ne olacak merak ediyorum. bana sigarayı bıraktıracağına filan kesinlikle inanmıyorum. bir ihtimal belki bir şeyleri dürter filanda sebep olur diye denedim.
bu arada @twenine bende sadece evde duyuyorum, dışarı çıktığımda yok oluyor veya duymuyorum.

Çok kesin konuşmamak gerek. Ben arkadaşta kulak çınlaması problemi var diye düşünmüştüm ama o sesi başkaları da duyunca o ihtimal elendi.

Bazı anahtarlamalı güç kaynakları ve led sürücüleri yüksek frekansta sesler çıkarabiliyor. Evdeki cihazların elektriğini tek tek kesip nereden olduğunu bulmanız lazım.

Bu ses bir ses kaynağından da geliyor olabilir. Eskiden internette köpek kovucu, sinek kovucu vs. devreler bulunurdu tahminimce bunlarda yüksek frekanslı sesler çıkarıyordur.

Forum istatistikleri

Konular
130,279
Kullanıcılar
453,534
Son üye
ozer353535

Yeni konular

Geri