Evde çınlama/tiz ses sorunu

Bazı anahtarlamalı güç kaynakları ve led sürücüleri yüksek frekansta sesler çıkarabiliyor. Evdeki cihazların elektriğini tek tek kesip nereden olduğunu bulmanız lazım.

Bu ses bir ses kaynağından da geliyor olabilir. Eskiden internette köpek kovucu, sinek kovucu vs. devreler bulunurdu tahminimce bunlarda yüksek frekanslı sesler çıkarıyordur

Bazı anahtarlamalı güç kaynakları ve led sürücüleri yüksek frekansta sesler çıkarabiliyor. Evdeki cihazların elektriğini tek tek kesip nereden olduğunu bulmanız lazım.

Bu ses bir ses kaynağından da geliyor olabilir. Eskiden internette köpek kovucu, sinek kovucu vs. devreler bulunurdu tahminimce bunlarda yüksek frekanslı sesler çıkarıyordur.
Bende sizin gibi elektrik kaynaklı şüpheleniyorum. Ancak ana şalteri kesmeme rağmen ses kesilmedi.apartmanın elektriklerini yöneticiye rica edip komple kesersem belki bir fikrim olur. Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.
kazayla bir şey yaptım bendeki kulak çınlaması nerdeyse bitti. evin içinde kulak çınlamasından kendi sesimi duymuyordum. kesin çaresi zaten yok. bu gün nette dolaşırken zerosmoke diye sigara bıraktıram mıknatısları gördüm. uyuyan benim aklıma karpuz kabuğu düştü. temudan sepet dolsun diye aldığım mıknatıslar geldi aklıma, ben de buldum ve kulağıma yapıştırdım iki tane, biri içeri biri dışarıda. bir kaç dakika sonra kafamın sol tarafında bir karıncalanma oldu, sonra çınlama filan ve bitti gitti. şimdilik tabii ki de, yarın ne olacak merak ediyorum. bana sigarayı bıraktıracağına filan kesinlikle inanmıyorum. bir ihtimal belki bir şeyleri dürter filanda sebep olur diye denedim.
bu arada @twenine bende sadece evde duyuyorum, dışarı çıktığımda yok oluyor veya duymuyorum.
Peki farklı evlerde duyuyor musunuz.
Sesi sizden başka duyan var mı?
Yönetici bey e rica ettim geldi o da baktı evet duyuyor ve çok rahatsız edici buldu.

Yönetici bey e rica ettim geldi o da baktı evet duyuyor ve çok rahatsız edici buldu.

Yönetici bey kendi dairesinde duymuyormuymuş .
Bende dairemde duyuyorum demesi gerekir.
O zaman yönetici dairesi ile sizin daire arasında.
Komşulardan duyuyor diyorsunuz.
Karışık durumlar.

Ses yönünü belirlemeye bakmanız.
Teknolojiden yardım gerekir.
Diğer bilgilerle.

Boşa kürek çekmek gibi geliyor

Binanın herhangi bir yerinde betona temas eden bir titreşim tüm dairelerden duyulur. Hidrofor falan olabilir mesela? Sürekli açık olan bir ses sistemi?

Yönetici bey kendi dairesinde duymuyormuymuş .
Bende dairemde duyuyorum demesi gerekir.
O zaman yönetici dairesi ile sizin daire arasında.
Komşulardan duyuyor diyorsunuz.
Karışık durumlar.

Ses yönünü belirlemeye bakmanız.
Teknolojiden yardım gerekir.
Diğer bilgilerle.

Boşa kürek çekmek gibi geliyor
Bizde dinledikten sonra sanki bizim evde de var dedi ancak tekrar görüşemedik. Belki yoğunluğu farklı olabilir. Ses yönü algılayan cihaz biliyor musunuz. Ben bulamadım desibel ölçer uygulamasında tüm ev aynı desibel hemen hemen
Binanın herhangi bir yerinde betona temas eden bir titreşim tüm dairelerden duyulur. Hidrofor falan olabilir mesela? Sürekli açık olan bir ses sistemi?
Teşekkür ederim yorumunuz için tüm bina elektrik kesip bunu kontrol edeceğim.

Benimde kulaklarım sürekli çınlıyor. Çaresi yokmuş alış dedi doktor.
Yapay gürültü mp3 leri var. onlar sözde bastırıyormuş.
Ama benim kulak çınlaması o gürültü sesi bastırıyor. :)
Abi benim de yaklaşık 40 yıldır süren bir çınlamam var. Herkeste aynı sanıyordum değilmiş :) gidilmedik doktor kalmadı. 1 tane ilaç var Tebokan plus (aslında ilaç değil) hem bunama alzheimer vs ile alakalı bilgi kayıplarımı önlemek hafızayı beyni canlı tutmak için işe yarıyormuş. tedavisi sadece takviye ile var, kullandım faydasını gördüm biraz, fakat herkeste işe yaramayabiliyor bende %30 civarı idi.

İkinci yöntem de, Dr Berg tek geçerim. 30 saniyede durduruyor. Günde 5 kez tekrar :)

Kulak çınlaması olan herkese şifalar dilerim, insanlar ne kadar şanslı olduklarını bazen göremeyebiliyor.

Forum istatistikleri

Konular
130,282
Kullanıcılar
453,536
Son üye
anonkullanıcı

Yeni konular

Geri