Evde topraklama hattı olup olmadığını öğrenme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pirlede
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pirlede

Üye
Değerli ustalar merhaba,

Evimde topraklama olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Usta çağıracağım fakat denk gelmediği için gelene kadar yapabileceğim kontrollerle öğrenmek istiyorum. Lisede elektrik bölümü okudum ama uzun zaman olduğu için ve pratik yapmadığım için aklımda pek bir şey kalmadı. Bu yüzden burdaki tecrübeli ustaların yardımına ihtiyacım var.

Bazı prizlerde toprak kablosunun prize bağlandığını, bazılarında boşta durduğunu farkettim. Pahalı bir bilgisayar aldığım için bu konu kafamı kurcaladı ve böyle bir kontrole giriştim. Multimetre cihazım vardı bozuldu bununla test yapamayacağım.

Bunu kendi imkanlarımla ve kesin yolla nasıl öğrenebilirim?
Topraklama hattına alternatif bilgisayar için hangi önlemler alınabilir?

Teşekkürler şimdiden.

Apartmanda oturuyorsanız yöneticinizin tanıdığı elektrikçi vardır belki. Aynı apartmana daha önce de geldilerse arızayı da kolay bulurlar binayı tanıdıkları için.
Cevabınız için teşekkür ederim ama yönetici bunun için elektrikçi çağrılmadığını söyledi ama benim sormak istediğim arıza ile ilgili değil de topraklama hattının olup olmadığı ile ilgili değil de topraklamanın olup olmadığı, çalışıp çalışmadığını merak ediyorum. Mesai saatlerim denk gelmediği için ustayı uygun bir zamanda çağıracağım her türlü, en azından gelene kadar kendim bunu öğrenebilir miyim diye sormak istedim.

Cevabınız için teşekkür ederim ama yönetici bunun için elektrikçi çağrılmadığını söyledi ama benim sormak istediğim arıza ile ilgili değil de topraklama hattının olup olmadığı ile ilgili değil de topraklamanın olup olmadığı, çalışıp çalışmadığını merak ediyorum. Mesai saatlerim denk gelmediği için ustayı uygun bir zamanda çağıracağım her türlü, en azından gelene kadar kendim bunu öğrenebilir miyim diye sormak istedim.
Elektrikçi cagirmaniz gerekiyor. Gözle, elle anlasilabilecek bir durum değil.
Olcumler sonucu bilgi verilebilir ancak.

Topraklama hattına alternatif bilgisayar için hangi önlemler alınabilir?
İnput lag diyorsanız bunun topraklama ile alakası olmadığını forumda sayfalarca konuştuk . Yok ben rahat edemiyorum derseniz online ups alırsınız ve şebekeden tamamen izole olursunuz . Ups aldım şifa olmadı be yaaaa diyenlerin alayı ya offline ups dir ya da online diye çakılmış offline-line interactive dır .

İnput lag diyorsanız bunun topraklama ile alakası olmadığını forumda sayfalarca konuştuk . Yok ben rahat edemiyorum derseniz online ups alırsınız ve şebekeden tamamen izole olursunuz . Ups aldım şifa olmadı be yaaaa diyenlerin alayı ya offline ups dir ya da online diye çakılmış offline-line interactive dır .
İnput lag değil de örneğin kullandığım PSU da ara sıra coil whine denilen cızırtı sorunu oluyor. Araştırdığımda topraklama hattı yokluğunun da buna sebep olabileceği yazılıyordu. Bunun dışında akım korumalı priz ve ups düşündüm ama bunların topraklama hattının tam olarak yerini tutmayacağını okudum 1-2 yerde.

Kendiniz yapamazsınız hiç riske girmeyin. Ustayı çağırır tüm prizleri kontrol ettirirsiniz. İnternette gördüğünüz herhangi bir yöntemle de bulmaya kalkmayın, yanlış bilgi ve uygulama çok var internette.

Evimde topraklama olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Bunun için bir yol var ama işin ciddiyetinin ne kadar farkındasınız, önemli olan kendi canınız ve başkalarının canı.
Filamanlı Ampül yöntemi ile toprak olup olmadığını anlayabilirsiniz ve ölçü aletiniz varsa biraz daha yardımcı olur.

Ancak net ölçü için Toprak Direnci Test Aleti ile ölçüm yapılmalıdır.

Benzer konu daha önce açılmıştı, size yardımcı olacaktır:

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri