Evdeki pano, KAR eksikliği ve malzeme tedariği hk?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Amanita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 klima + çamaşır makinesi de açalım üstümüzü yıkayalım, yaz günü terliyoruz + buzdolabı + hanım bir börek yapsan yesek + bulaşık makinesi + anı su ısıtıcı da varsa sizi ancak Erhanman kurtarır uçarak olay yerine gelince. Allah bilir ikiden fazla linyede yoktur.
Ağır abilere özel linye. Bak ne güzel çekmişler 2 tane.

Kıymetli ustalarım, yorumlar için teşekkürler ama sanırım konuyu ve niyetimi tamamen yanlış anladınız. Ben bu tesisatı çeken müteahhit veya usta değilim; kiralık bir evde kısıtlı bütçesiyle sadece yangın çıkmadan ve çarpılmadan hayatta kalmaya çalışan bir kiracıyım.

'Zeka fukarası' dediğiniz yapay zeka; eve gelip klima için 2.5'luk kabloya 25A B tip sigorta takmaya çalışan ve Kaçak Akım Rölesi takmaya gerek bile duymayan o 'gerçek' ustalardan çok daha fazla işime yaradı. Bana ana kolon kablosunun çapını kontrol etmemi söyledi (kontrol ettim 2x6 mm² çıktı), 32A sigortanın şofben hattı olabileceğini buldurdu (ki öyleymiş) ve en önemlisi KAR'ın bir lüks değil zorunluluk olduğunu anlattı. Ben de bunları körü körüne uygulamamak, gerçek ve işin içindeki kitabi bilgisi olan ustalardan teyit almak için buraya geldim. Kendi başıma yapay zekaya güvenerek elime tornavida alıp da bi işe girişmedim yada sizin mesleğinize göz dikmedim.

Evde klima, fırın, şofben veya çamaşır makinesi olması lüks veya dalga geçilecek bir şey değil, standart bir yaşamdır. Amacım 'hepsini aynı anda açıp tesisatı yakayım' demek değil; 'elimdeki bu kısıtlı 6'lık tek fazlı altyapıda, yükleri mantıklı bölerek tesisatı o bantlı ucubelikten Wago klemenslerle en güvenli hale nasıl getiririm'i bulmaktır. 'KAR buraya fazla gelir' mantığıyla veya 'pervane ile serinleyin' kinayeleriyle bir yere varamayız.

Üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi tercih eden, dalga geçen abilerime saygılar sunuyorum. Vaktini ayırıp gerçekten teknik ve yapıcı tavsiye verecek ustaların yorumlarına ise her zaman açığım. Teşekkürler
Yazılanlara tamamen ilgisiz, alakasız, yanıtları uzaktan yakından ilgisi olmayan noktalardan anlamaya calismak size özgü bir durum olsa gerek.
Yanlış anladınız, öyle değil böyle deme zahmetine bile girmeyeceğim, değmeyecek.
Yapay zeka ile devam ediniz, başarılar.

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,373
Son üye
Ayda
Geri