Evdeki topraklama hattını değiştirmelimiyim?

mtn1543

Üye
Selamlar , oturduğum ev 4-5 senelik bina. Prizlerin içini kontrol ettiğimde faz-nötr 2.5mm , fakat topraklama 1.5mm çekilmiş. Sigorta kutusuna baktım aşağıdaki sayaçtan 2.5mm olarak gelmiş topraklama , evin içine 1.5mm olarak olarak dağıtılmış. Sigortada Siemens KAR var ve Trifaze sistem. Biraz deneme yaptım. Tüm prizlere nötr-topraklama ve faz - topraklama olarak kısa devre yaptırdım anında attı KAR şuan için bir problem yok gibi ama aklımda soru işareti kaldı. Sizce evin içindeki 1.5mm leri 2.5 mm çevirmeliyim?

Ütü,elekrikli ocak,elektrikli su ısıtıcı,fırın,Elektrikli soba şofben vb kullanmıyorsan sorun olmaz.
Çamaşır makinesinin harcadığı gücü öğren o sorun çıkartabilir.
Bağlı cihazların toplam gücü 1.5-2 kw üstüne çıkmamalı.

Son düzenleme:
Tüm tesisatın 2,5 mm² olarak değişmesi gerekir.Ani su ısıtıcısı varsa,ayrı hat olarak 4 mm² olması gerekir.

Mevzuatta nasıl geçiyor bilmiyorum. 2.5mm² olsa bile, 1.5mm²'lik kablo pratikte en fazla 30mA akıma maruz kalıp K.A.R.'ı açtıracak.

Yonetmelikler ozellikle istemiyorsa topraklama kablosunun kalin olmasina gerek yok.

1mm capli demir insaat teli ile topraklama yapilmis evde kalmistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…