Evden gelen tuhaf uğuldama sesi

evet hocam 3. sn'den sonra başlayan o uğultu işte. Kulağa gelen ses o.
binanın altında trafo varsa sesin kaynağı o yasaklanmış bir eylemin sonucu.
hayır hocam trafo falan yok bina altında.
Hocam çok teşekkürler cevabınız için. Fakat önerinizden, yazımı tam okumadığınız kanaatine vardım. Tüm binanın elektriklerini kesmeme rağmen ses kesilmedi! Yani kombi, tesisat ve sirkülasyon pompaları uğultuları direkt elendi! Buna varasıya evdeki temiz su borularından da bu tip uğultular olabileceğini düşünerek onun da ana vanasından kapattım. Ses devam. Hatta ve hatta bina doğalgaz vanasını da kapattım. Olası basınç değişiklikleriyle belki ses yapıyordur diye fakat nafile.
Hayır hocam. Elektrik cızırtısı değil. Bunu duyarak anlayabilirim zaten.
Dairemizde son birkaç aydır, 24 saat boyunca hiç durmadan tuhaf bir ses geliyor.
Ben uğuldama diye tarif edebiliyorum.

bir kaç aydır ne değişmiş olabilir .
İp ucu burası.
Binada bir şey değişmedi hocam. Söyleyebileceğim tek değişiklik, caddenin açıkta olan elektrik tellerini söküp kapalı tek kablo çektiler o kadar. Ama onunla alakası olduğundan ya da ondan sonra başlayıp başlamadığından emin değilim.

Son düzenleme:
Yakin çevrenizdeki bi marketin ısıtma-sogutma sisteminden kaynaklanabilir.

Elektrik kablosu duyduğunuz ses ile aynı zamandamı çekildi..
https://www.google.com/search?q=bac...UEKBoKHVOcDHEQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1504&bih=751
yakın zamanda bacalara böyle bir pervane takıldımı.

Yakin çevrenizdeki bi marketin ısıtma-sogutma sisteminden kaynaklanabilir.
sanmıyorum hocam. 500 600 metreden yakın market yok.
Elektrik kablosu duyduğunuz ses ile aynı zamandamı çekildi..
https://www.google.com/search?q=bac...UEKBoKHVOcDHEQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1504&bih=751
yakın zamanda bacalara böyle bir pervane takıldımı.
Hayır hocam. 5 ay kadar önce çekildi elektrik kablosu. Bizim sesin farkına varmamız 2 2,5 ay kadar oldu. Çünkü daha önce hep birinin kombisi çalışıyor, onun sesidir deyip geçiyorduk kendimizce. Sonradan ev halkı birbirine yahu bu ses neyin nesi hiç durmuyor dedik. Bunu dedikten sonra dinlemeye takip etmeye başladık ki 24 saat hiç kesilmediğinin farkına vardık. İşte 2 aydır farkındayız diyelim.

Sadece sizin dairede mi var ses yoksa binanın tamamında mi ?

Sesin azaldığı veya yükseldiği durum ara vermesi
ve
yer tesbiti sesin konum geliş yönü ( ses yüksekliği )
Aklınıza gelebilecek ip uçları
Üst ve alt daireden ses şikayeti yok. Kendim bizzat gidip dinlemedim. Fakat evlerinde bizimkisi gibi ses varsa duymamaları mümkün değil. Konuda bahsettiğim gibi Elektrik hattının girdiği duvar kısmında ses var. Ses yukarıdan tavan kısmından geliyor gibi. Azalma yükselme olabiliyor. Belkide evdeki seslilik ve sessizlikten bize öyle geliyor bilemiyorum. Fakat hiç durmuyor onu biliyorum. Duvara kulağımı koyarak dinlediğimde de duvardan sesini ve sesin titreşimini duyuyor hissediyorum. Karşı duvara kulağımı koyduğumda ise hiç ses yok 0 ses.

kopukluk yada su teması olabilir askede ktm bölümünün yer altı kablosunda oluyordu....

Binaya bitişik başka bina varsa o binadaki bitişik duvara dayalı buzdolabı, klima vs. gibi cihaz kaynaklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…