Evin içine süzme sayaç olur mu ?

Selam geçen bir arkadaş sordu cevap veremedim size sormak istedim. 3 katlı bir villa düşünün. En alt katta mutfak ve salon var. Sadece En alt katta ne kadar Elektrik harcadığını bulmak için süzme sayaç yapabilir mi? Eğer oluyorsa nasıl uygulanır?

Eger, o alt kata mustakıl lınye cekıldıyse (tek faz veya ucfaz) o hat sayaca baglanabilir. Oradakı tum lamba ve prızler o hatdan gecmıs olmalıdır.

En alt katta o kata ait bir Sigorta var. Ortakatta da bir sigorta var. Buda orta kat ve üst kata ait. Yani toplamda 2 sigorta kutusu var. Burdan bir kanıya varabilir miyiz?

tesisatı yapan kişi her katı ayrı yapı gibi pano koyduysa tabi o sayacı hiç resmiyeti olmaz...

Evin girişin tek pano var. 2 sigorta kutusu var. Biri en alta ait diger 2 üst kata ait. bunu ayırmak için demedim. Sadece en alt kata ait ne kadar tükettiğini anlaması için süzme sayaç koyabilir mi anlamında sormak istemiştim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
En alt katta o kata ait bir Sigorta var. Ortakatta da bir sigorta var. Buda orta kat ve üst kata ait. Yani toplamda 2 sigorta kutusu var. Burdan bir kanıya varabilir miyiz?
Alt kattaki sigorta kutusundaki/panosundaki sigorta/sigortalar kapatıldığında o kattaki tüm priz, lamba vs.. devrelerinde Elektrik kesiliyorsa ve bu kesinti evin diğer katlarındaki priz, lamba vs.. çalışmasına engel olmuyorsa alt kat için süzme sayaç kullanılabilir demektir.
Mono - Trifaze olayına dikkat edilmesi gerekir. Yapılacak bir müdahale varsa profesyonel destek almanızı öneririm.

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri