Evin sigortalarını değiştirdim sorun var yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yigoben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yigoben

Üye
Merhabalar. Evimizde bazı odaların ampulleri sürekli kısa süre içerisinde bozuluyordu ve bazı odaların sigortası sürekli atıyordu. Evimizin tesisatı zaten sorunlu kabloların renkleri karışık vs. Sigortaların eskidiklerinide görünce yeni alıp değiştireyim belki sorun çözülür dedim. Elektrikçiye sorunumu anlatınca birkaç amper yükseğini vereyim hem sorun oluşturmaz hemde sorunun çözülür dedi bende kabul ettim. Sigortaları sırasıyla tek tek söküp yenisiyle değiştirip aynı şekil kabloları taktım. Soldan 5 sigortaya bara köprüsü taktım. Yani şuanda eski kablo düzeniyle tıpa tıp aynı oldu. Fakat şuanda şu sorunları yaşıyorum yardımcı olurmusunuz.

-en sağdaki ana şalteri indirince tüm elektrikler kesilmiyor sadece farkettiğim kadar koridordaki ampul kesiliyor sadece

-Soldan 3.sigortayı kapatınca hiç bir işlevi yok. Altındaki kablo ana sigortanın altına gittiği ve ana sigortada koridordaki ışığı kapatınca bunuda kapatırsam aynı görevi görür diye düşündüm ama ışığın elektriğini bile kesmedi.

-kurulumu yaptıktan sonra ilk defa şalterleri açınca ana şalterin orlardan anlık bir kıvılcım çıktı. Şuanda çıkmıyor ama ara sıra kapatıp açınca cızlıyor.

Yardımcı olabilirmisiniz rica etsem. Bütçem darda olduğu için kendi imkanlarımla çözmek istiyorum en son çare elektrikçi çağıracağım.
1000041078.webp1000041079.webp1000041080.webp

Temas hatası gevşeklik cızırtı ses yapar buji gibi ateşler.Onları kontrol et.Evdeki ampul duyu,buat priz gibi elemanların ve daire giriş buatını da kontrol etmelisin...Ben Antalya Çallı'da bir yıl kirada durdum tüm daire döşemesini iptal edip yeniden yapmış döşemişler.Toprak kablosunu klima ustası bile bulamadı ben iki gün uğraştım buldum yaptım.Sonra Antalya Kültür'de bir yıl kirada durdum orada güzel döşenmiş fakat eski telefon TV prizlerinde kablolar serbest dışarıda sallanıyordu onları da ben düzenledim korudum...İyi bir usta bulmalısın!

resım ıle cozulecek durum degıl ..son çareye başvurmanız en mantıklısı
sıfır sıgorta takıp boş bırakacak kadar konuya uzak olmanız rısk olusturuyor ..hıc bır işlevi yok dedıgınız sıgortayı besleyıp cıkısını boş bırakmıssınız ..tesısatta onceden yapılan hatayı sıfır malzeme ıle devam ettırmıssınız ..ELEKTRIKÇI ÇAĞIRIN..

Teşekkür ederim cevaplarınız için. En kısa sürede elektrikçi çağıracağım. Aslında maddi sıkıntım yok fakat yaşadığım yer merkezden uzak olduğu için ya bazı elektrikçiler oyalıyor gelmiyor yada yol masrafı vs derken uçuk rakamlar söylediklerinden dolayı çekiniyorum artık bu işleri kovalamaya.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. En kısa sürede elektrikçi çağıracağım. Aslında maddi sıkıntım yok fakat yaşadığım yer merkezden uzak olduğu için ya bazı elektrikçiler oyalıyor gelmiyor yada yol masrafı vs derken uçuk rakamlar söylediklerinden dolayı çekiniyorum artık bu işleri kovalamaya.
Evde yüksek güç harcayan cihazlar varsa ilk açılışta sigortanın kontaklarından kıvılcım çıkartabilir.

Bana sorarsan hatalı kablo döşemesi olmuş.Yeni bir kontrol plan ile döşeme doğru dürüst yenilenmeli.

Arızayı giderdikten sonra sonuçları yazarsanız daha da bilgilendirici olur,Şimdiden teşekkürler geçmiş olsun

Mümkünse başka bir elektrikçiye gidin, tesisatı görmeden ezbere yüksek amper vereyim sorun çözülür demeyen birine.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Geri