banyoda ki musluk bataryasından prizde ki toprak hattına bağlayabilirim. dediğiniz gibi bir de öyle deneyeyim. teşekkür ederim.Deneme amacıyla o metal aksamları bir kaç farklı yerden evin toprak hattına baglayabilirmisiniz?
banyoda ki musluk bataryasından prizde ki toprak hattına bağlayabilirim. dediğiniz gibi bir de öyle deneyeyim. teşekkür ederim.
değerli yanıtlarınız için teşekkürederim. başka arkadaşlarım da eve geldiği zaman çarpılıyor benim gibi. yani statik Elektrik değil.
kaldığım ev lojman olduğu için bütün cam çerçevesi, kapı çerçeveleri dahil her yer demirden yapılmış. böyle olduğu için korka korka kapı açıyorum artık.
Bir arkadaş nötr kes demiş , kaçak akım rölesinden yarın nötürü ayırıp öyle deneyeceğim bakalım.
Topraklaması zayıf ya da hiç olmayan sistemlerde elektrikli cihazların metal gövdelerinde voltaj okunur. Sorununuz bu gibi görünüyor. Basit bir deneyle normal bir buzdolabı ya da elektrikli sobanın topraklama hattını iptal ederseniz, nötr-toprak arasında ölçüm yaptığınızda net olarak 40V'dan 100V'u aşan değerlere kadar potansiyel fark okuyabilirsiniz.Arkadaşlar Merhaba.
Ben yeni bir eve taşındım. Evde hic bir esya yok. Bi kac gündür eve geldiğim de kalorifer yada musluklara degdigim zaman citt diye hafif olarak carpiliyorum. Ev eski ama kaçak akım rolesi evde mevcut.topraklama da olcmedim ama saglam olduğu kanaatindeyim.
Gece evden çıkarken bütün sigortalari kapattim. Role de dahil eve geldigim de tekrar carpildim. Sorun kisaca bu beyler. Ne yapmam gerek simdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?