Evlerimizde ve Araçlarımızda Kullandığımız Bazı Yüklerde Akım (amper) Değişimindeki Etkenler

Hocam elinize emeginize saglik, bende hep merak ediyordum tesekkur ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Güzel ve değerli bilgiler.
Emeğinize sağlık.
Bir konu dikkatimi çekti,
1800w'lık elk.süpürgesi ölçüm esnasında tam devirdemiydi.
Eğer öyleyse,
2 şık ortaya çıkıyor.
1* süpürge gücü, üzerinde yazan kadar değil.
2* ampermetre kalibresi hatalı.
Bildiğim kadarıyla, 220v'da 1800w güce ulaşması için, 8-9amper çekmesi gerekirdi.
 
Merhaba. Evet, bu özel dikkatiniz için teşekkür ederim. Özellikle belirttiğiniz gibi 2 şıktan sadece birincisi doğrudur. Ölçülen pensampermetrenin kalibrasyonu veya okunan ölçüm değeri hatalı değildir.

Elektrik süpürgeleri üzerinde yazan kutu, süpürge gövdesi üzerindeki watt değerleri ayni hoparlörlerin üzerinde yazan watt değerleri (müzik gücü max. abartılı güç ve RMS gerçek, net güce) gibi 2 farklı değerde olabiliyor, hoparlörlerin watt gösterimine çok fazla benziyor. Örneğin vestel fırtına, sulu bir süpürgede yazan 2400 watt abartılı bir çekim gücü olarak görünüp içindeki motoruna bakıldığında sadece 1400 watt olarak bu değer motor üzerinde görünüyor.

Arçelik 1600 watt arçelik S6810 'da da ayni şekildedir. Max. 5 amper değerine göre (emişe göre çektiği amperi değişmeyen ve üzerinde devir kontrolü de olmayan bir süpürgedir) motor gücünün de max. 1100 -1200 watt aralığında olması gerekiyordu. Yani bu watt abartısı yalnızca müzik sistemi hoparlörleri için değil elektrik süpürgelerinin watt. emiş gücü için de bu zamanın furyası veya modasına uyulup aynen geçerlidir. Yani asıl kutu ambalajı veya elektrik süpürgesi üzerinde yazanla içindeki elektrik motorunun gücü ayni olamıyor. Olay ayni hoparlörlerde yazan 60 watt max. (abartılı) olan müzik gücü ile aslında 20 watt RMS (net) müzik gücü gibidir.

Bu arada az önceki tespitimle arçelik'in asıl süpürge üzerinde yazan abartılı gücü 1800 watt değil 1600 watt'lıkmış, şu anda ana yazıda bunu düzeltmiş oldum, sizin sayenizde. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…