yigitsdr
Usta Üye
Faz-Notr 1 devre, Toprak ile 3 Damar yapıyor, oradan diyorki "Devre ya da çok damarlı kablo sayısı" ben buna göre Sütun 2'ye bakıyorum (Toprak kablosu da olduğu için). Hadi ben burada yanılıyorum diyelim.Tablo A.17 1. Satır 1.Sütün ne diyor, 1,00 zayıflama faktörü diyor yani uygulamayacaksın. Buradaki "1" devre sayısı, 2 devremiz yokki.
Sen 2 devre varmış gibi 0,80 ile çarpıyorsun. 1,00 ile çarpacaksın yani zayıflama faktörü uygulamayacaksın. Anlaştık mı?
Şimdi sen Ani Su Isıtıcısı'na 10mm2 Kablo çekilmesine rağmen 3. Kademede çalışamaz mı diyorsun? Senin verilerine göre hesap yaparsak böyle oluyor öyle değil mi?
Bir de ben şunu merak ediyorum, anladığım kadarıyla Kablo Kesiti tayin ederken senin İzin Verilen Gerilim Düşümü Formülü falan kullandığın yok. Nasıl oluyor bu, yeni mi çıktı tablodan kesit tayini?Tablo A.17 1. Satır 1.Sütün ne diyor, 1,00 zayıflama faktörü diyor yani uygulamayacaksın. Buradaki "1" devre sayısı, 2 devremiz yokki.
Sen 2 devre varmış gibi 0,80 ile çarpıyorsun. 1,00 ile çarpacaksın yani zayıflama faktörü uygulamayacaksın. Anlaştık mı?
Sen bu işi çok iyi biliyorsan ben senin dediğini yaparım, önemli olan insanların can güvenliği!
Şimdi bundan sonra sen bize Ani Su Isıtıcısı'na 10mm2 Kablo çekin mi diyorsun!
Son düzenleme: