alpago
Üye
arkadaşlar merhaba... excell ile ilgili bir sorunum vardı yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum...
excellde satırlar halınde yazılı olan makınamızın işlem basamakları var...
s100 'motor dönme'
r100 'motor reset '
s101 'piston ileri'
...
...
...
gibi...
istenildiği zaman bu kodlar değiştiriliyor (s100,r100) fakat haliyle yan kutuda kodların açılımı (motor dönme, motor reset) değişmiyor. Benim istediğim kodu yazdığım zaman yan kutusunda otomatik olarak o kodun neye ait olduğunun yazması...
Mantık olarak bu kodları başka bir sayfada tek tek tanımlayıp otomatik olarak çalışma formulunu yazmam gerekiyor. Bir kaç kişiye danıştım makro/visual basic kullanarak yapılması gerekiyor dendi... acaba nasıl yapabilirim?
Bilginiz varsa ve benımle paylaşırsanız sevinirim....
excellde satırlar halınde yazılı olan makınamızın işlem basamakları var...
s100 'motor dönme'
r100 'motor reset '
s101 'piston ileri'
...
...
...
gibi...
istenildiği zaman bu kodlar değiştiriliyor (s100,r100) fakat haliyle yan kutuda kodların açılımı (motor dönme, motor reset) değişmiyor. Benim istediğim kodu yazdığım zaman yan kutusunda otomatik olarak o kodun neye ait olduğunun yazması...
Mantık olarak bu kodları başka bir sayfada tek tek tanımlayıp otomatik olarak çalışma formulunu yazmam gerekiyor. Bir kaç kişiye danıştım makro/visual basic kullanarak yapılması gerekiyor dendi... acaba nasıl yapabilirim?
Bilginiz varsa ve benımle paylaşırsanız sevinirim....