Fırçasız DC motoru suda çalıştırma

Bildiğim kadarıyla arkadaşın bahsettiği motor düşük voltajlı fırçasız motor. Aslında bu motor dc motor değil sürücüsüz kullanılmaz. Sürücü dc voltajla beslenir bu sürücü kendi içinde voltajı ac ve 3 faza dönüştürür. Eğer bu motora bildiğimiz dc motor verirseniz dönme hareketi alamazsınız. genelde model uçak helikopter ve teknelerde kullanılır. ESC denilen speed controller olmadan çalışmaz. sargı üzerindeki vernik nasıl bilmiyorum ama iyi ise bir süre su altında çalışır ancak ne kadar uzun calışır bilemiyorum. bir süre sonra suyun agresifliği yüzünden arızalanacaktır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selamun Aleyküm
Eski bir konu olsa da amaç çözüm olduğundan paylaşım faydalı olacaktır.
Evvela motor su altında bulunmak zorunda değilse, (kayık motorları gibi) hareket mekanik olarak su altına indirilebilir. Yine elektrik motoru ile su üstünden deniz suyu (ve ya hangi sıvı üzerinde bulunuluyor ise) pompa ile hareketin gerektiği yerde bir hidromotor(türbin vb) a basılarak sonuç alınabilir.
Motorun su altında olması halinde, motorun sıvıdan salmastra-o.ring (ve yalıtım gereğine göre ve ya destekleyici olarak labirent sızdırmazlık elemanı ile) ayrılabilirken, çamaşır makinası su pompası vb bazı motorlardaki gibi armatürün mıknatıslı olması ile elektromanyetik alan sağlayıcı sargıların tamamen kapalı olması ile elektriksel kısma suyun hiç girmediği tip bir uygulama incelenebilir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/motoru-su-altında-çalıştırmak-istiyorum.84311/#post517128 linkinde bahsettiklerimizin bir kısmı ele alınmıştı,
Hayırlı akşamlar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,987
Mesajlar
922,319
Kullanıcılar
451,196
Son üye
elektrikçi1245

Yeni konular

Geri
Üst