Fan Kontrolü

teke

Üye
Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
tavukhane soğutma sisteminde kullanılmak üzere hız kontrol cihazını termostat vb. bir cihazla muhtemelen bu pt100 olacak ayarlamak istiyorum.bunun hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.örnek olarak derece 32 olunca asm'ler %100 hızla çalışacak derece 26ya indiğinde %50 olacak,22ye inince %30 olacak gibi yardımlarınızı bekliyorum ....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bahsettiğiniz uygulamada anladığım kadarıyla asıl önemli olan soğutacağınız ortamın sıcaklığının belli bir değerde sabit kalmasını istiyorsunuz. Bunu VACON invertörle PID uygulamasıyla çok rahat bir şekilde yapabilirsiz.
Ortam sıcaklığı termostat vb. 0-20 mA yada 0-10 V çıkış şeklide veren bir sensörle VACON invertörün analog girişine girilir. Ortam sıcaklığının kaç derece olması isteniyorsa bu değer VACON'a set değeri olarak girilir. VACON invertör motorunuzun sensörden aldığı bilgi ile set değerini karşılaştırarak devrini ayarlar.

VACON ile ilgili daha fazla bilgiyi :: OZDISAN ELEKTRONIK :: Türkiye 'nin en büyük komponent distribütörü adresinden edinebilirsiniz.
 
özdisandaki arkadaş acaba irfan bıyık mı
 
control techniques sk'nı pid uygulaması ile rahatlıkla yapabilirsiniz.İhtiyacınız olursa yardımcı olabilirim.
 
Altiver 61 ile PID kontrol öneririm ATV61 pompa ve fan uygulaması için özel üretilmiştir doğrudan sıcaklık girişi vardır parametreleri dahi ayarlanmıştır. sadece kullanacağınız sisteme göre bir kaç küçük ayarlama yapmanız yeterli olacaktır. kontrol paneli türkceleştirilebilirdir
 
PIC kullanmasını biliyosan yardımcı oaliblirm buna benzer bir uygulaam yaptım daha önce
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,816
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst