faz nötr arası 330 v

elektrikçilerin büyük sorunlarından biri nötr bağlantısını unutmak veya az temas etmesi,bazı yerlerdede topraklama nötr görevi yapabiliyor ama biraz yük bindiğinde,o yük üstünde bulunan cıhazların gümlemesi demek,çok fena.:)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu metindeki veciz sözler hoş olmuş arıza bir yana neyse kardeş bir daha nötr ü yerinden çıkarma bak insanın başına neler geliyo::))))) şaka tabiii geçmiş olsun
 
ölcü aletinin dogru ölçtüğünden eminmisin.devre kesildiginde voltajın artması ancak yükten dolayı düsen gerilimin artması kadar olur oda sınırlıdır
 
Her bir faz farklı değerler alır 250, 180. 520 gibi bunu ölçü aleti ile ölçmeden bilemeyiz cihazlar kesinlikle yanar
 
arkadaşlar nasıl oluyorda faz-faz arası 380v olan bir sistemde 380v tan yüksek voltajlar ölçülüyor, ölçümler gerçekten doğrumu yoksa bir yanlışlikmı var?
 
arkadaşlar nasıl oluyorda faz-faz arası 380v olan bir sistemde 380v tan yüksek voltajlar ölçülüyor, ölçümler gerçekten doğrumu yoksa bir yanlışlikmı var?

Bunun denemesini çok yaptık ,karşılaştık ta ama ben şahsen 380 V. hiç ölçmedim.... En çok Bir faz -Nötr arası 320 volt öçmüştüm... Daha fazlasını deneysel veya diğer bir şekilde gözlemlemedim....
 
fazlar arası 380 volt
her üç fazı ölçtüğümüzde
faz nötr arası 330V-345V arası değşiyor
faz topreak arası 100-110V gibi gerilim ölçtük
 
nötr önemli
tedaşıda aradık
bizde artık nötr kesitine dikkat ve bağlantısına dikkat ediyoruz dediler
 
720V biraz fazla değil mi nasıl olabilir ki

daha önce 420 görmüştüm 720 v gördüğümde kablolarda anormal bi ısınmada olmamıştı henüz daha fazla da olabileceğini tahmin ediyorum daha dogrusu mümkün görünüyor.Bunun da bilinmezliği beni ayrı cezbediyor:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,790
Mesajlar
920,536
Kullanıcılar
450,878
Son üye
semih tahaaa

Yeni konular

Geri
Üst