kral755
Üye
anladığım kadarıyla konuyu açan has artvinli kardeşime biri sayaca faz girer faz çıkar nötr girer nötr çıkar eğer biz faz çıkıp evde 10 amper çeken bir sobaya giriyorsa biz çıkışını nötr dönüşüne değilde bir kablo ile toprağa yada kimileri der saksıya falan verirsek sayaç yazmaz kaçak olur denmiş diye anladım.çoğu elektrikçininde öyle dediğini gördüm şimdi benim aklıma takılan ben ve arkadaşım 10 dairelik bir apartmanın sayaçlarını evin içinden çıkartıp apartman girişine taktık arkadaş faz girdi faz çıktı nötr girdi nötr çıkmadı faz çıkışlarını tek tek evlere verdi nötrüde ortak bir yerden 6 lık tek bir kablo alıp apartmanın son katına kadar çıkardı her evden çıkanıda buna bağladı sorduğumda nötrde yük olmadığını söyledi biz r s t fazlarını dairelere paylaştırdık şimdi tek fazda nötr dönüşü olmazsa sayaç yazmaz tezi çürüyor çünkü sayaçlar yazıyor ikincisi tek fazda dönüş varsa 6 lık kablo nasıl kaldırıyor bunu veya bizim burası üç fazmı sayılıyorda dönüş olmuyor her fazdan 70 amper geçtiğini varsayarsak bizim nötürden kaç amper geçer acaba tşklr