Faz -toprak arası gerilim neden yüksek

sorunun trafodan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm ama son durum aşağıdaki resimde açıklandığı üzeredir.

bir pensampermetre yardımıyla işletme topraklama kablosundan geçen akımı yük varken okuyun. o akım sıfıra ne kadar yakınsa sisteminiz o kadar iyi demektir. Şu an sizinkinde problem var.

Problemi bulmak için;

* kollardaki yükleri sırayla boşaltıp, her boşaltmadan sonra işletme toprak kablosundaki akımı ölçün. bu akımın düşmesini sağlayan hat, sorunlu hattır.

* trafonun AG çıkışındaki tüm şartelleri indirin. indirdiğinizde her fazın ve nötürün toprağa göre gerilimlerini ölçün. eğer sorun yoksa, sırayla sorunlu kolu buluncaya kadar kolları devreyi alın. sorunlu olan kolun arızasını giderin.

kazasız belasız kullanın.

saygılar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn hemmuhhemtek arkadaşımın son mesajında söyledikleri mantıklı .Ki nötr yerine makinaya toprak hattından kablo çekilmiş bu trafodan
 
Sn hemmuhhemtek;

Sorunlu koldan kastınız nedir? Biraz daha açıklarsanız sevinirim.



 
bence nötr hattını kuvvetlendirmek gerekiyor..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…