faz-toprak , faz-nötr den büyük.

ne alakası var ya 240 tepe değeri boyle bir şey var mı abicim ben olçtüğüm tum prizler 220-240 arasıdır
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar bugün yine ölçtüm b usefer sabah ölçtüm.zaf-nötr 220 ile 233 arası gidip geliyor.faz-toprak arası 4 deger yüksek çıkıyor.nötr-toprak arası ise 0,04 çıkıyor.3 gün önce ölçtüğüm alet kailteliydi.şimdiki ise çin malı multimeter.k.a.r ise 5 gündür sorunzus çalışıyor.şaştım kaldım.yardımlarınız için saolun arkadaşlar.
 
arkadaşlar bugün sabah faz-nötr 224 ,faz-toprak 228 , nötr-toprak 0.04 olarak ölçtüm.acaba bu degerler normalmi.evin tesisatı 4 gün önce yenilendi.teşekkürler.saygılar.
 
toprak ölçme tekniğini ustalarım hep elektrik kontrol kalemini sigortanın vidasına tutar bir elinide panonun saç kısmına dokunur kontrol k. lambası hareketlenme oldummu sapasağlamdır ok.

bu bilgiyi yanlış almışsın anlattığın olayın gerçekleşme sebebi sadece insan vücudundaki nötr diğer adıyla negatifin kontrol kaleminin ucunu değirdiğin faz ile kuvetli teması neticesinde oluşur iyi kabul ettiğin sistemde panoya faz ver bakalım sigorta atacakmı tabi sen faz verme bu olayı çıplak ayakla yere basma demir şebekeyi tutma veya direk nötre dokunma neticesindede olur ama bu topraklama anlamına gelmez yada onun sağlamlığını ifade etmez dün ben panoyu tutarak sayacın nötr vidasına dokunduğumda nötrde faz gördüm sence nötrde neden faz olur aslında nötrdeki faz değil o ben panoyu tutarak panodaki düşük voltajın benden geçerek nötrde birleşip yanmasıdır senin anlatmak istediğinde bunun tersi dir pratik olarak doğru olsada teorik olarak yanlıştır
 
Normal ölçümler hocam.
Özellikle nötr-toprak arası gerilim 2V olması istenir. Üstü değerlerde, otomasyon sistemlerinde cihazların doğru çalışmamasına neden olabiliyor.
Kolay gelsin.
 
yani faz-nötr 220-230 arası faz-toprak 222-233 arası nötr-toprak 0.04 k.a.r atmıyor.herşey normal diyorsunuz ve rahat ol diyorsunuz.herkese teşekkür ederim arkadaşlar.evin tesisatını yeni değiştirdim demekki emeklerim boşuna gitmemiş.saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,858
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst