Fazla tüketim hakkında

Konuyu açan arkadaşın şikayeti reaktif değil yüksüz halde tüketimin olması. Rektif ile ilgili yorum yapmadık.
Fatıuranın yüksek gelmesı değil mı sorun.. Sayaç değerlerine baktınız mı? tüketim çok az. tutarı çıkaracak tek konu reaktif kalıyor ve bu da bır tüketim sonuçta.. Yada sayaç bozuk veya kafalarına göre fatura kesiyorlar. Sız reaktıf ile ilgili yorum yapmadınız dıye sorunun bu olmama ihtimali mı var? Bahsettıgınız Trafo kayıpları bir reaktif değil mı sizce?

Son düzenleme:
Fatıuranın yüksek gelmesı değil mı sorun.. Sayaç değerlerine baktınız mı? tüketim çok az. tutarı çıkaracak tek konu reaktif kalıyor ve bu da bır tüketim sonuçta.. Yada sayaç bozuk veya kafalarına göre fatura kesiyorlar. Sız reaktıf ile ilgili yorum yapmadınız dıye sorunun bu olmama ihtimali mı var? Bahsettıgınız Trafo kayıpları bir reaktif değil mı sizce?

Evet reaktif bedel var zaten faturada 18 bin küsurat reaktif gelmiş sayaç değerlerinin küçük gözükmesinin nedeni tüketimin az olması değil çarpansız halini gördüğünüz için tüketim az diyorsunuz. Sayaç çarpanı 3450 yani ekrandaki 1 kwh gerçekte 3450 kwh oluyor. Belki seninde konuyu açan arkadaşında yanıldığı nokta bu olabilir. Bu 18 binlik tüketime kdv ıvır zıvır trt payı 4-5 kalem vergi eklenince 72 binlik fatura oluşuyor. Burada ki sorun ya kompanzasyon yok yada çalışmıyor. Cezada %62 kapasitif den yemiş. İlk mesajda fatura örneği gözümden kaçmıştı sadece endekse bakmıştım. 11 bin kwh civarı aktif tüketimi 7 bine yakın reaktif tüketim var. Müdahale edilmezse tekrar ceza yemesi kaçınılmaz.

Kesinlikle çarpanı belirtilmemiş özellikle baktım ancak reaktıf için farketmez her türlü tüketim var.. Bu tarz bır işletmede og de kompanzasyon kaçınılmaz ve yük olmadığı hâlde tüketim var demesi gayet normal. Ölçüm og de çünkü.. Ama yok herşey sıfır konumda trafo kaybıda bellı, halen dikkat çekici bır tüketim çıkarsa artık ölçü de bır arıza vardır.. Ben sadece bakış açısını genişletmeye çalıştım.. Yanlış anlaşılmasın..

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,402
Son üye
bilgiislem

Yeni konular

Geri