FB blok oluşturma

yavuzz

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
483
Puanları
1
FB bloklarını öğrenme istedim amaçları neden kullanılır nasıl yönetilir bi blok oluşturdum fakat isim giremiyorum Fb blokları için isim ne giriyoruz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Konu STEP 7 sanırım :) Kolay hatırlamak için isim girilebilir: MOTOR KONTROL gibi. Simatic Manager'da FB'yi seçip Alt+Enter'a bastığınızda açılacak pencerede "Symbolic Name" kısmına girebilirsiniz.
 
Karmaşık programlarda sistemi daha basit ve anlaşılır bir şekilde programlamak için fbler yani fonksiyon blokları kullanılır
 
verilen cevvaplar için çok teşekkür ederim şimdi ki sorunum biraz daha farklı yeni bir proje içinde FC bbloğu oluşturdum bunun içine çeşitli elemanlar kulanarak geriye doğru sayıcı yaptım fakat kaydettim ve kapattım şimdi aynı bloğu OB1 den yeni networke eklediğimde çalışıyor fakat blok 'u açtığmda çalışıyor simulasyona timerda koydum counterda koydum olmadı acaba FC blokları eklenirken her hangi bi ayarlama yapmalıyım

biliyorum çok uzun oldu :D
 
yeni networke eklediğimde çalışıyor fakat blok 'u açtığmda çalışıyor
Hiç uzun olmamış, tersine ben ne demek istediğinizi hiç anlamadım.

Çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Çalışmıyorsa çalışmaması ne demek? İstediğinizi mi yapmıyor, yoksa o blok hiç mi işlem görmüyor?

Sözüm sadece size değil, ama bu sitede genel bir sorun var: Problemin tam olarak ne olduğunu insanların ağzından kerpetenle söküp almak gerekiyor :rolleyes:
 
tamamen haklısın yazarken biraz fazla yazmışım sorun aynı şekilde devam etmekte blokları öğrenmek istiyorum bunun için iki blok oluşturdum fakat bir türlü OB1 altında çalıştıramıyorum kısacası çalışmıyor buyurn ben denediklerimi kopyalayım size siz bakın bu arada plc konusunda tecrubem daha çok yeni yolun çok başındayım şu an için sadece neyin ne işe yaradığını anlamaya çalışıyorum yardımları geçen herkese şimdiden teşekürler
 
Bulgarca dil seti istediği için projenizi açamadım. Ama tahminime göre yazdığınız bloğu OB1'den çağırmamışsınız. Tüm FB ve FC'lerin OB1'den çağrılması gerekir. Kaydettiğiniz FC/FB'yi komut listesinden seçip OB1'e yerleştirebilirsiniz.
 
puck arkadaşım BASLAT denetim masası_ bölgesel dilseçenekleri_gelişmiş. sekemesi ile bilgisayaranın dilini bulgaraca yaparsan açabilirsin sanırım.
 
puck arkadaşım BASLAT denetim masası_ bölgesel dilseçenekleri_gelişmiş. sekemesi ile bilgisayaranın dilini bulgaraca yaparsan açabilirsin sanırım.

Biliyorum da, Kril alfabesiyle boğuşmaya mecbur muyum :rolleyes:
 
dil konusunda özür dilerim şu anda tırgovişte/bulgaristandayım burada bir arkadaşatan yükledim o yüüzden dil sorunu çıktı inşallah bir çözümü vardır diğer bir konu çizdiğim fc bloğunu ob1 sayfasında sol taraftaki listede görebiliyorum daha sonra simlaysyonu açıyorum runp komutu ile çalıştırıyorumdaha sonra ob1 sayfasında download diyorum ve çalıştırması için gerekli ikona tıklıyorum buraya kadar her normal asıl sorun bundan sonra çizdiğim blok hiç bir şekilde tebki vermiyor içinde denem amaçlı bir sayıcı var kesinlikle saymıyor acaba programda bi ayar bozukluğumu var ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst