Finlux bm310 klasik tehlikeli sorun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karthus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

karthus

Üye
Merhaba

Makine 3 senelik fazla kullanılmayan bir cihazdı 50 yıkamayı görmemiştir son 1 ayda aktif kullandım kapı kilidi ve tahliye pompası arızalandı fakat son yaşadığım sorun makineden soğuttu basit bir arızanın ötesine geçti.

makine programı başlatıyor süreç şu şekilde

30 sn tahliye pompası çalışıyor

sonra su alma işlemine geçiyor ventilde voltaj yok ventil sağlam.

bir süre bekliyor arızaya geçmiyor

devridaim pompası çalışmaya başlıyor susuz şekilde

tekrar tahliye pompası çalışıyor

tekrar su alıyor ama ventilde voltaj yok

ve en can alıcı kısım

rezistansı devreye sokuyor rezistans kavruluyor makinede hiç tepki yok yıkamaya devam ediyor burada fişi söktüm.

yeni makine siparişi verdim henüz arızayı aramadım böyle bir cihazı suya elektriğe bağlı şekilde tutamam.

ventil arızalı olsa veya bağlı mosfet yanık olsa su almasa su sayacı su almadığını algılayıp su kesik hatasına düşmesi lazım kazanda su yok su cebinde su yok bu cihaz nasıl programa devam edebiliyor direkt olarak yangın tehlikesi.

Merhaba

Makine 3 senelik fazla kullanılmayan bir cihazdı 50 yıkamayı görmemiştir son 1 ayda aktif kullandım kapı kilidi ve tahliye pompası arızalandı fakat son yaşadığım sorun makineden soğuttu basit bir arızanın ötesine geçti.

makine programı başlatıyor süreç şu şekilde

30 sn tahliye pompası çalışıyor

sonra su alma işlemine geçiyor ventilde voltaj yok ventil sağlam.

bir süre bekliyor arızaya geçmiyor

devridaim pompası çalışmaya başlıyor susuz şekilde

tekrar tahliye pompası çalışıyor

tekrar su alıyor ama ventilde voltaj yok

ve en can alıcı kısım

rezistansı devreye sokuyor rezistans kavruluyor makinede hiç tepki yok yıkamaya devam ediyor burada fişi söktüm.

yeni makine siparişi verdim henüz arızayı aramadım böyle bir cihazı suya elektriğe bağlı şekilde tutamam.

ventil arızalı olsa veya bağlı mosfet yanık olsa su almasa su sayacı su almadığını algılayıp su kesik hatasına düşmesi lazım kazanda su yok su cebinde su yok bu cihaz nasıl programa devam edebiliyor direkt olarak yangın tehlikesi.
Arçelik de yaşamıştım. 8 yıllık makine garantisi bittiği hâlde değişim yapmışlardı

Ventil enerjilenmiyor ise ilk önce kart soketini sonra da kablo kopukluğunu ölçün.
Bunlar sağlam ise su sayacı arızalıdır.
Varsayalım su sayacı da sağlam, o zaman kart arızalıdır.
Finlux Vestel üretimidir ve sevmediğim bir markadır.
Makineyi çalıştırın, yıkama motoru devreye girdiği zaman kapağını açıp bir sürahi su dökün.
Su yoksa hata kodu verir makine çalışmaz, (su seviyesinden)
Su yoksa hata kodu verir makine çalışmaz (basınç switchi)

.

Veya makinaya tesisatina kasap müdahalesi vardir, haberiniz olmadan müdahale edilmiş olabilir mi?

evet dün akşam elim boş olunca ön inceleme yaptım.

önce makine susuz ön yıkama yaparken içinde 4 litre su boşalttım yıkamaya devam etti daha sonra suyu tahliye etti tekrar su alma aşamasında sessizce bekledi boş makine çalışmaya devam etti hiç hata yok.

su sayacını ölçtüm üstündeki reed röle normal çalışıyor çevince kontakları kapatıp açıyor.

cihazda prosestat göremedim. haftasonu daha detaylı bakmayı planlıyorum

hali hazırda yeni makine aldım bu cihaz sadece son 1 ayda her gün çalıştı geri kalan 35 ayda ayda 1 kez jel deterjan ile kullanıldı 3 ayda 1 boşta çalıştırıldı koku yapmaması için.

son 1 ayda 1 kere kapı kilidi 1 kere ventil 1 tahliye pompası değişti sonuçta bu makineler suya elektriğe sürekli bağlı cihazlar cihaz sürekli bir yerden patlak veriyor.

bana ilginç gelen durum şu

prosestat yok kazanda su olduğunu algılayan herhangi bir sistem yok bu cihazın gideri tıkansa tahliye pompasının bozulduğu fark edilmese bir şekilde içinde 1 litre fazla su kalsa içine suyu sayarak alır bir güzel taşırır tabanda köpük var bu ekstra bir önlem olmalı buna gerek olmamalı kasa dışına su geldikten sonra ne anlamı var çok iptidai bir yapısı var.

Son düzenleme:
Linkini attığın parça ''prosestat değil''. Site ismini prosestat yazmış çünkü bilmiyorlar.

İsmi eko bar ara bağlantıdır ve üstünde basınç svici vardır.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,238
Son üye
Jake8Kay444

Yeni konular

Geri