FlashLight Devresini devamlı yanar hale getirme

emre225566

Üye
Selamlar arkadaşlar ,
220 V flash halinde yanan lambamı devamlı yakmak için resmini gönderdiğim devrede nereye kısa devre yapmam gerekiyor acaba ?
teşekkür ederim selamlar
02QWy9.jpg

OdP8EQ.jpg

G1lW36.jpg

JEv83o.jpg

Potansiyometrenin sağındaki 2 transistör var büyük ihtimal 555 entegresi ile sürülüyor. Onların uçlarını kısa devre yapınca ledleriniz sürekli yanması lazım. Alttan da pcb nin resimlerini paylaşırsanız daha iyi yorumlayabiliriz.

sarı kısmı kısa devre ederseniz sürekli yanar.

Kırmızı renk + uç.
Siyah renk - uç.

böylece LED + ve - uç arasına bağlanmış ve sürekli yanmış olur.

sarı kısmı kısa devre ederseniz sürekli yanar.

Kırmızı renk + uç.
Siyah renk - uç.

böylece LED + ve - uç arasına bağlanmış ve sürekli yanmış olur.
İşaretlediğin yerler k. diyoddan direk lede bağlı ve yanlış görmediysem 51v etiketli zener var. Ledler zate paralel bağlı ...

İşaretlediğin yerler k. diyoddan direk lede bağlı ve yanlış görmediysem 51v etiketli zener var. Ledler zate paralel bağlı ...

51 v zener devrede hala bağlı. yanlış bir durumu mu belirttiniz anlamadım.

by lent abi ledler paralel değil görebildiğim kadarıyla seri.. seri bağlayıp 50 volt civarında beslemişler sanırım. hemmuhhemtek arkadaşımızın gösterdiği şekilde transistör kısa devre edilirse sürekli yanacaktır.

Led bağlantısını net göremiyorum arkadaş da eklememiş tamam 4. karede biraz ayrıntılı görünüyor. Eklense de hataya mahal bırakmasa iyi olur.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, bir anahtarla çalıştırdım ve sorunsuz çalışıyor.
sarı çizgiyi birleştirdim
herkese teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Kullanıcılar
453,636
Son üye
Keremmesenn

Yeni konular

Geri