İşinize yarayacağını düşündüğünüz bilgi yanlış olabilir ve siz bu bilgiyle yola çıkıp yanlış birşeyler yapabilirsiniz. Topluluk içinde bu bilgiyi savunup komik duruma düşebilirsiniz yada daha kötüsü bunu kullanıp size çok pahalıya mal olacak bir deneme yanılmaya gidebilirsiniz.
Burda olay yanlış yorumlanmış bunu Sn Alfaromeo'nun yorumundan da açıkça anlayabiliyorum. Kimsenin bilgisini sınamıyoruz yada kimse az biliyor diye küçümsemiyoruz yada amacımız sınıf ayrımı falan yapmak değil.
Tek amaç var verilen bilginin doğruluk derecesi. Sitenin ihtiyacı olan en büyük şey bence bu. Konuları elimden geldiğince incelemeye çalışıyorum, gözlemlerimin neticesi bazı önemli konular bile 2-3 üye yorumu arasında tartışmalarla ilerlemiş ve netleşemeden sonlanmış. Örnek vereyim şu akım trafosu konusu hakaneryurt,3elibrahim,analizör,tossunpaşa adlı üyeler arasında tartışılmış ve bence konu tam açıklığa kavuşamadan sonlanmış ve farklı farklı yorumlar yapılmış.Burada ürün temsilcisi sıfatıyla katılan hakaneryurt isimli üyenin yorumları bana mantıklı geldi ürün temsilcisi olduğu içinde güvenilir buldum.
Benim demek istediğim olay budur verilen bilginin doğruluğu ve kalitesi buna güvenmemizi sağlayacak fonksiyonlar olmalı, bunun kıstası popülarite yada mesaj sayısı asla olamaz. Ya bu şahsın mesleki ünvanı birşekilde yöneticiler tarafından teyit edilerek deklare edilmeli yada geniş bir soru bankası oluşturulup üye bu teste tabii tutularak (bu test süreli olmalı) neticesinde aldığı puana göre belirlenen barajı geçmişse bu üyenin profilinde bir rütbe yada bunu belirten bir sembol konmalı bu en azından makina-elektrik-elektronik 3 ana dalda yapılmalı diyorum.
Yanlış mı düşünüyorum?