Forum kurallarının hatırlatılarak açılan konuların kilitlenmesi hk.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Merhaba.Forumda üye,onursal üye ve yönetici konumundaki moderatörlerin de bu açılan forum konularına bizzat iştariki sırasında,bazen konular istenmeyen şekilde forum tarafından yasaklanmış olan konuları da içine alacak şekilde gelişme gösterebilecek bir konumuna da gelebilmektedir.Teknik konularda açılan konu başlıklarının, bazen hiç arzu edilmediği ve istenilmediği halde,çok farklı konu başlığının,bu yasak sınırlarına dayandığını kaygı ve endişe ile de görebilmekteyiz.Bu noktaya kadar yaşanan ve içinde bulunulan bu özel durumlar belki normal de görülebilir.

Ancak benim önerim moderatörlerin bu konuda elden geldiği ölçüde de daha hassas davranarak,konu başlığının asıl amacından sapmaya başladığı çok kritik soruların sorulma başlangıcında,yani tam da bu kritik noktada olaya müdahele edip,forum tarafından yasaklanmış olan konuların belirli bir konuma gelmesini tam önlemeleri,yani sonradan yazılmaya devam edilmesine göz yumulan bu konuyla ilgili olan mesajların,daha ilk başlangıç aşamasında,yani soruların soruları açarak gitmesine kadar da gelemsine müsaade etmeden müdahelede bulunmasını talep edebilmem şeklindedir.

Farkında olmadan yasaklanmış bir konudan bahsedebilen,bunu da söz konusu yazılarda gelen cevaplara rağmen,bazı anlaşılmayan konuları ısrarla sormaya devam edebilen veya bu yasaklanmış bölgede seyir halini sürdürmeye kendisi pek de farkında olmadan devam etmeye çalışan çok iyi niyetli üyelerin,konu sonlandırıldığında,daha sonradan akıllarında oluşacak farklı soru işaretleri (Acaba hangimiz bu konu yüzünden bir günah keçisi de olabildik veya tam olarak varsayıldık gibi.) açısından,titizlikle değerlendirerek,engin öngörü sahibi olarak bulunarak,çok dikkatli ve inisiyatif de gözeterek,gerekli olan bu kaçınılmaz müdahele ile,sonlandırılması mutlak noktaya da gelmiş olan bu konuyu kilitlemede,daha hassas davranabilmelerini,yani açıkçası,daha kritik olan bu viraja girilir girilmez,daha işin en başındayken yapılmış bulunmasını da beklemekteyim.

Bu söz konusu olayın mağdurlarından biri de yakın zamanda hepimizin çok iyi bildiği ve yakından esefle de takip edebildiği üzere,forumumuzun gözbebeği,değerli bir onursal üyesi olan sn.ŞEF’imiz olabilmiş ve kendisi uzun bir müddet bu foruma küserek,hiç yazı yazmayarak,kendi kendisini adete banlamış,protestosunu bu yolla ifade ederek bizlere de gösterebilmişti.

Bu türden üzücü olayların benzerlerinin veya emsallerinin hiç oluşmaması adına,temennisiyle sayın yönecilerimizden (Moderatörlerden) bu konuda gereken hassasiyeti çok iyi göstereceklerini umarak satırlarımı burada kesiyorum.

Not: Bu kişiselleştirilmiş özel bir mesele de değildir,sadece şimdiye kadar yaşanan genel durumlardan bir sonuç çıkarılıp da ortaya konulan özel bir durum değerlendirmesi şeklindedir.Bu yüzden hiç kimse kişisel olarak alınmasın veya kendi tarafına tamamıyle de çekerek bunun sorumlusu sadece ben oldum diye de düşünmesin diyorum.

Ancak cevap olarak yazılması mahsurlu olan konuların o kişiler tarafından daha dikkatli düşünüldükten sonra sorulması daha uygun olacaktır.

Kolay gelsin.Saygılarımla.

Son düzenleme:
Katılıyorum binbaşı hocama. Geçenlerde konu konuyu açtı kuran ayetlerinden bahsediyorduk hiç de birbirimize kıracak bir durum yokken konu kapatıldı. Eğer konu birbirimize hakaret edecek boyuta geldiği zaman veya gelebileceği ihtimali doğdugunda-zaten konunun gidişatından bu anlaşılır- hemen müdahale edilsin.
Bugün bana Sayın Şefim monofoze hidrafor bağlantısı konusunda hiç de kalbimi kırmadan elinden geldiği kadar yardımcı oldu.Çizimler yaparak önüme sundu. Vallahi Sayın Şef gibi abilerimiz küser ve de bu foruma uğramazsa birçok arkadaş büyük bir kayıp yaşar.
Sadece Sayın Şef değil, binbaşı, by lent, yaşlıuzman gibi daha aklıma gelmeyip de birçok değerli ustalarımızın hakkı ödenmez.
Lütfen yöneticiler bu konuda biraz daha hassas davransın.

Merhaba Arkadaşlar

Forumumuzda 8 yıldır edindiğim tecrübelerime göre, teknik konular ne kadar hararetli olursa olsun kimse birbirini kırmadan bir şekilde sonuca ulaşılıyor.

Forum üyelerimizin sayısı 310.000 kişiye yaklaştı bu kişilerin hepsinin aynı dine mesup olduklarını sanmıyorum aralarında müslüman, yahudi, hıristiyan, budist, ateist, deist vs,kişiler olabilir. herkezin inancına ve görüşüne saygı duyuyorum.

Daha önce forumumuzda din, futbol, siyaset üzerine yaşanan tartışmalarda, biz her zaman tarafsızlığımızı koruyup ya konuyu kilitledik/sildik yada aşırıya kaçan kişileri forumdan uzaklaştırdık.

Buna rağmen bir çok üye, forum yöneticilerini dinsizlik (ateistlik) ile suçladı, üyeler arasında yöneticileri fişleme kampanyası yapmaya çalışanlar oldu.

Biz mümkün olduğu kadar konulara müdahale etmeye çalışıyoruz. ister istemez gözden kaçan konular olabiliyor. bu etaptada duyarlı üyelerimizin gözden kaçan konuyu yöneticiye bildirmesi gerekiyor.

sn. [MENTION=14542]ŞEF[/MENTION] forum dışındada tanıdığım, sevdiğim bir abimdir. hiç istemediğimiz olaylar oldu. yaşananlara şef kadar bende üzüldüm, açıkçası forumda din, siyaset, futbol konusu açıldığında yine kavga çıkacak diye korkuyorum.

sn. [MENTION=290934]Öğretmen27[/MENTION] forum kurallarımız gereği forumumuzda din, siyaset, futbol konuları yasak olduğu için konunuz silinmiş olabilir.

saygılarımla

Az önce foruma giriş yaptığımda bildirimleriniz bölümünde "bir mesajda sizden bahsedildi" yazısı çıkınca hayırdır inşaallah deyip konuyu açtığımda karşıma bu konu çıktı.

Arkadaşlar !
Ben bu foruma 25/06/2007 tarihinde üye olduğumda toplam üye sayısı 10 binlerde idi. Bugüne gelmesi için forum yöneticilerinin yanısıra ben de çok uğraştım. Fuarda ilk buluşma önerisini ben talep ettim ve arkadaşlar da sağolsun buluştuk. Kendi cebimden para verip, afiş yaptırdım. (Sayın yöneticiler lütfen yanlış anlamayın ).Daha sonraki fuarlarda stand açma aşamasına geldi. Fuar organizatöründen davetiyeler temin edip, davetiyesiz gelen arkadaşlara verdim. Bundan sonraki tüm fuarlara katılmaya çalıştım.

İnternette, benim yaptığım rüzgar türbinlerini gören arkadaşlar yardımcı olmam konusunda istekte bulununca onlara bu forumu adres gösterdim. Veya google'da arama yapan kişiler bu forumu karşısında görünce üye oldular.

Mesleğimde ustalık alanım otomatik kumanda, genel Elektrik ve motor bağlantılarıdır. Bu konuların haricinde başka konularda yorum yaptığım olmadı. Bilmediğim konuda yorum yapmam. Bildiğim konuyu yazmışsam sonuna kadar savunurum. Benim doğru dediğim bir konuda başka bir üye "ısrarla yanlış bilgi veriyorsun" diyerek eksi popülarite verdiği halde sesimi çıkarmadım. Daha sonra o konuda video çekip verdim. Doğru bildiğimi yazarım, başka biri yanlış biliyorsun dese bile ona cevap vermem, konuyu orada bırakırım.

Çevremde mesleğimle ilgili konuşacak, bilgi paylaşımı yapabileceğim, ortak yönlerimizin olduğu çok fazla insan yok. Bu forumu bulduktan sonra bu forumun sahibi ben oldum.

Bu forumda onursal üye olan ilk 3 üyeden biriyken, dini konularda yapılan bir tartışmada taraf olduğum için onursal üyeliğim iptal edildi. Daha sonra bu paye tekrar tarafıma verildi. Başka bir tartışma nedeni ile benim mesajım yüzünden konu kilitlenince bu kez de kendi kendimi banladım. Bir süre kendimi dinlendirdikten sonra dayanamayıp, tekrar yazmaya başladım.

Bütün bunları neden yazıyorum ;

Yukarda sayın binbaşı'nın yazısında adım geçince yöneticiler de açıklık getirme ihtiyacı duymuşlar. Konuyu birinci ağızdan duymak daha yararlı olur düşüncesiyle yazdım.

Bütün bunların muvacehesinde tek bir şey anladım ki, forumda dini ve siyasi tartışmaya yol açacak hiç bir mesaj yazmamak. Zaten futboldan pek anlamam.

Hepinize saygılar ve sevgilerimi sunarım.

Sayın binbaşı aslında bu tür konulara anında müdahale etmemiz gerektiği konusunda haklısınız. Yöneticiler olarak bizim yapmamız gereken konu rayından çıkmaya başladığında müdahale edip konunun sadece teknik yanının görüşülmesi gerektiğini söylemek. Ancak gerek iş hayatı gerek özel yaşamımız nedeniyle 24 saat forumda aktif olamıyoruz. Aktif olduğumuz dönemlerde de yazılan tüm mesajları okuyabilmemiz oldukça güç oluyor. Arada gözden kaçan konular veya yorumlar kalabiliyor. Bu nedenle kullanıcılarımızın da gördüğü ihlalleri şikayet butonu ile bize bildirmeleri oldukça yararlı olacaktır. Böylece ilgili konuya çok daha hızlı bir şekilde müdahale edebiliriz.

Bahsettiğiniz konu dini tartışma/paylaşım yönünde ilerlemeye başladığı için ya konuyu kilitlemem ya da ihlal olan mesajları silmem gerekiyordu. Daha önce mesaj silme işlemi yaptığımızda ortada bir suç olmamasına rağmen Murat beyin de dediği gibi ne ateistliğimiz kalıyordu ne de kafirliğimiz. Bu nedenle ihlal olan mesajları tek tek silmek yerine konuyu burada sonlandırarak aynı içerikli temiz bir konudan devam edilebileceğini yazdım.

Bu sayıda üyenin olduğu bir forumda yöneticilik çok ince bir çizgide ilerlememizi gerektiriyor. Örneğini verdiğiniz için söylüyorum sayın ŞEF ile olsun başka üyelerimiz ile olsun hiç istemediğimiz halde aramızda bir sürü yanlış anlaşılma yaşandı. Bazen bir konuyu rayından çıktığı için kilitliyoruz fakat bu konuda bir çok üye kendi mesajı nedeniyle konunun kilitlendiğini düşünüyor. Oysa konu tek bir mesaj ya da tek bir kişi yüzünden kilitlenmiş olsa zaten bunu mutlaka belirtirim/belirtiriz. Sizin de bahsettiğiniz şekilde forum kuralları hatırlatılarak ya da konu rayından çıktığı için kilitlenen konular, konunun ilerleyişinden dolayı kapatılmış oluyor.

Bu tip konularda üyelerimizin de forum kurallarını uygulayan yöneticilere karşı anlayışlı davranmasını rica ediyorum. Forum kurallarında belirtilen yasaklar ve sınırlamalar üyelerimiz için daha huzurlu ve daha düzeyli bir tartışma ortamının sağlanabilmesi için gereklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…