FPWINPro

yunus_0027

Üye
Katılım
14 Eyl 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
soft were lazım bana özdisan dan inmiyor tesekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba yunus_0027

Özdisan ftp alanındaki dosyaları FTP indirme programları ile bilgisayarına indirebilirsin.

Sorun olmayacaktır.
 
PanasonicDestek bende denedim dosya belli bir kısmı indikten sonra hata veriyor.Özdisandan indiremedim.
 
merhaba 52ordu

Eğer özel ftp download programları ile bunu başaramadın ise Özdisan ile bağlantıya geç bir satıcı arkadaşımız sana cd yi ulaştıracaktır

Başka bir sorunla karşılaşır isende haberim olsun

İyi günler
 
panasonic destek özdisandan dediğin gibi program cd'isini bana gönderdi.programı kurdum.çalıştığım yerdeki makineden programı upload yaptım.gönderdiğim lingde upload etdiğim devre şeması var.ben bu plc konusunda yeni olduğum için bazı komutların ne işe yaradığını anlamadım.4.network EQ AND DF'nin komutunu bana anlatabilirmisin. birde ben giriş veye çıkışlara nasıl isim yazabilirim.mesela X1're start yazmak istediğimde nasıl yazacagım.umarım derdimi anlatabilmişimdir.şimdiden sana kolaygelsin.
 
Merhaba

4. network ta ki EQ=eşittirse anlamında, AND Ve kapısı anlamında
yani Y300 çekerse ve EV601 in içerisindeki değer 1 e eşit olursa çıkış vermesi amacı ile kullanılmıştır.

AND çıkışında bulunan DF ler ise bu çıkış sinyalinin yükselen kontakları ile Y1 i SET, Y2 yi RESET etmesi amacı ile kullanılmıştır.

Yine açıklayacak olur isek DF in görevi önünde bulunan bit in yükselen kenarını almaktadır.Bit durumu sürekli 1 olsada DF komutu bit OFFdan ON a geçtiğinde 1pals çıkışı vermektedir.

Giriş,Çıkış ve Data adreslerine isim yazabilmek için Global Variables kısmını kullanmalısın burada tek tek bit ve wordleri tanımlayarak isimlerini yazmalısın.

Ayrıca programda bir çok Warning ve Error görmekteyim, Error sebepleri programda bulunan Network içerisindeki Label kısmına yazdığın açıklamalar, ne yazik ki bu kısımlara açıklama yazamassın açıklamaları bilgisayarındaki Ctrl ve M tuşlarına bastıktan sonra çıkan Command kutusunun içerisine yazabilirsin.
 
merhaba Panasonic Destek

açıklamaların için sağol.data adreslerine isim yazmasını başaramadım.önceki sorumu anladığını biliyorum ama başka türlü anlatmaya çalışayım.
mesela s7 200 plc'nin Ctrl-Y kısa tuşlarına bastığımızda ister data ismini ister datanın açıklamasını görebiliyoruz.fatek plc'de hem data hemde açıklaması ikisi lader devresinde görebiliyoruz.

bu plc'de Global Variables kısmında data ismi yazılmış örnek proje gönderebilirsen ben o projeye bakarak daha kolay anlarım.

bendeki bu plc'nin rölesini bulabileceğim yer varmı.
 
Merhaba 52Ordu

Aşağıdaki linkte senin programına birkaç tane değişken ismi atadım.
(global variables a ekledim)

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/bayo-bataryası-rar.28943/

ancak programında herhangi bir değişkene isim vediğinde bu isim hemen ladder daki değişkene gitmemektedir, yani Global variables kısmında diyelimki X0 a start diye isim verdin ana programa gittiginde X0 a isim gelmediğini görürsün programda Mouse ile gelip X0 tıklayıp üzerinde iken enter butonuna basar isen ancak o zaman isim gelir.

FPWINPRO da Global variables kısmında değişkenlere isim yazmak, programa başlamadan önce yapılması gereken önemli bir hususdur.Program yapıldıktan sonra isim vermek yukarıda bahsettiğim gibi zahmetli olacaktır.

Ayrıca yine sormuş olduğun özellik
s7 200 plc'nin Ctrl-Y kısa tuşlarına bastığımızda ister data ismini ister datanın açıklamasını görebiliyoruz.fatek plc'de hem data hemde açıklaması ikisi lader devresinde görebiliyoruz.
FPwınproda mevcut değildir.
Sadece isim vermiş isen isim olarak görebilirsin
Online da isim vererek tanımladığın bit veya word ün üzerine geldiğinde ancak adresini görebilirsin.

Senin istediğin bu özellikler FPWINGR editörümüzde mevcuttur.Bu editörle de bizim tüm plc modellerimize program yazabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • bayo bataryası.rar
    67.2 KB · Görüntüleme: 1
panasonic destek
bildiğimkadarıyla teşekküretmek yerine populariteyi artırın diyorlar.ben + popularite vermiştim tekrar +popularite veriyorum.vermiş olduğun bilgiler için teşekürediyorum.kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,879
Mesajlar
921,255
Kullanıcılar
451,013
Son üye
y0021200

Yeni konular

Geri
Üst