soft393
Üye
sevigli ustalarım
arkadasımın maksimum 180 derece ısı gögelistergeli 2 li fritözü var
fritöz değerleri 7.2 kw 230v etikette sadece bu bilgiler var
sorun şu
birinci fritöz açıldığında hiçbir sorun olmadan patates kızartabiliyormuş
2. yi açtığımız zaman bellir bir müddet sonra 40 A olan kaçak akım rölesi atıyormuş
bu böle bir müddet gitmiş ve en sonunda 40 A olan dükkanın ana sigortası attmış
ben en başta kacak akım rölesi attıgı icin fritözde toprağa ufak bir kacak var o yüzden röle attıyor diye düsündüm ama en sonunda 40 a lık ana Sigorta atınca
bu seferde sigorta ve rölenin amperimi yetersiz diye düşündüm
benim hesaplamama göre I=7200/220burdan32.72(etikette 230 yazıyor ama ben 220le hesapladım olurmu ?) ve 32.72x 1.2 = 39.27 cıkıyor yani
40 A sigorta yetiyor bu hesap dorumu 1.2 ile çarpmamın sebebi etiket üzerinde etikette ki A belliyse 1.2 ile capıp ona göre sigorta takılcak diye biliyorum
ama etiket üzerinde A yazmadıgı için ben etikette ilk çıkan sonuç 32.72 die ele aldım ve 1.2 ile çarptım dorumu ?
birde size sormak istedim
sorcaklarım
1-) yukarıda yaptığım işlem doğrumu yanlışlarım varsa düzeltin lütfen
2-)sizce sigorta ve kaçak akım rölesinin amperimi yetersiz yoksa fritözdemi bir sorun var
3-) dielim sigorta yetersiz geldi ve ben sigortayı deiştirdim ama kablo kesiti yeterli olacakmı bunu bilmiyorum
o yüzden monofaze trifaze kablo kesiti hesap formüllerini yazıp birer örnek yazabilirmisiniz sitedeki formüllere baktım kafam karıstı anlayabileceğim gibi bir
örnek göremedim
şimdiden teşekkürler
arkadasımın maksimum 180 derece ısı gögelistergeli 2 li fritözü var
fritöz değerleri 7.2 kw 230v etikette sadece bu bilgiler var
sorun şu
birinci fritöz açıldığında hiçbir sorun olmadan patates kızartabiliyormuş
2. yi açtığımız zaman bellir bir müddet sonra 40 A olan kaçak akım rölesi atıyormuş
bu böle bir müddet gitmiş ve en sonunda 40 A olan dükkanın ana sigortası attmış
ben en başta kacak akım rölesi attıgı icin fritözde toprağa ufak bir kacak var o yüzden röle attıyor diye düsündüm ama en sonunda 40 a lık ana Sigorta atınca
bu seferde sigorta ve rölenin amperimi yetersiz diye düşündüm
benim hesaplamama göre I=7200/220burdan32.72(etikette 230 yazıyor ama ben 220le hesapladım olurmu ?) ve 32.72x 1.2 = 39.27 cıkıyor yani
40 A sigorta yetiyor bu hesap dorumu 1.2 ile çarpmamın sebebi etiket üzerinde etikette ki A belliyse 1.2 ile capıp ona göre sigorta takılcak diye biliyorum
ama etiket üzerinde A yazmadıgı için ben etikette ilk çıkan sonuç 32.72 die ele aldım ve 1.2 ile çarptım dorumu ?
birde size sormak istedim
sorcaklarım
1-) yukarıda yaptığım işlem doğrumu yanlışlarım varsa düzeltin lütfen
2-)sizce sigorta ve kaçak akım rölesinin amperimi yetersiz yoksa fritözdemi bir sorun var
3-) dielim sigorta yetersiz geldi ve ben sigortayı deiştirdim ama kablo kesiti yeterli olacakmı bunu bilmiyorum
o yüzden monofaze trifaze kablo kesiti hesap formüllerini yazıp birer örnek yazabilirmisiniz sitedeki formüllere baktım kafam karıstı anlayabileceğim gibi bir
örnek göremedim
şimdiden teşekkürler