GÜÇ TransformatÖrlerİnİn Paralel ÇaliŞmasi


Ayrı yerlerden gelen beslemeler ikiside aynı frekansa sahip olduğundan , beslemenin açısal hızını yavaşlatıp hızlandıramayacağımıza göre hiçbir zaman gerilimi senkronlayamayız. Bu yüzden mümkün görünmüyor. Kademe değiştirici gerilimi değiştirebilir ama frekansı (açısal hızı) değiştiremez. Bu nedenle yardımcı olamaz. Ama 2 noktadan alıyoruz dediğiniz beslemeler aynı enterkonnekte sisteme dahil ise, o zaman senkron olma durumları olabilir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

iki farklı kaynaktan gelen beslemenin sürekli değişken olabilicegini de düşünün primer geriliminin degişimine kademe geç kalıcaktır baglı olarak yük sürekli trafolar arasında zorlamaya başlar fazların açısını eşitlesen bile fazlar arasındaki potansiyel farkını sıfır yapman mümkün degil varsayalımki gerilim tamam frekansta tamam ama senkronlayamassın ve bana göre sonuç hüsran olur benden bu kadar cıktı eksikleri tamamlarsınız arkadaşlar
 
arkadaşlar yanlış bilmiyorsam step-up genelde ototrafo veya Yy0 trafo oluyor ama olmasa bile trafoda elbette sorun olmamalı. çünkü sistem şartlarını türbine hız ve uyartım vererek senkrona uygun hale getirince üreteç sisteme bağlanıyor. burada şartlara üreteçi uydurmak sizin elinizde ama güç trafosunda kaynağı değiştirme şansınız yok o nedenle bağlantı grubu aynı olmalı veya yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi siz fiziksel kaydırma ile bunu yapmalısınız. kısaca üreteç kendini sistem sartlarına getirince servise girer onun için bence trafonun vektörünün önemi yok. umarım size bir nebzede olsa ışık tutabilmişimdir.
 
Şimdi tekrar okuyunca fark ettim. Konu paralel çalışma değilmiş. Arkadaş soruyu yanlış sormuş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…